bakancslistashelyek_logo

Barcelona csúcsa, amit csak kevesen ismernek: A Tibidabo hegyen álló Jézus Szent Szíve templom

Barcelona Spanyolország, jobban mondva Katalónia szíve és lelke, ami annyi, de annyi izgalmas látnivalót tartogat – persze csak a remek strandok mellett -, amit még felsorolni is egy nap lenne… Most csak egy csipet Barcelonát mutatok be nektek, méghozzá a város felé magasodó Tibidabo hegyet, és a rajta álló csodás templomot.

Barcelona a Tibidabo helyről

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de engem már maga a hegy neve –Tibidabo- is elvarázsolt, nem hogy még az innen nyíló kilátás. Apropó név? Utólag találtam meg, hogy egyébként a név tényleg nagyon különleges, és nem is véletlen: egy helyi legenda szerint az ördög itt kísértette meg Krisztust, ezt mondta neki: „neked adom”, latinul „tibi dabo”. Hát kísértésre méltó is a hely, tényleg csodaszép a panoráma, nemcsak egész Barcelonára, a tengerpartra, hanem a környékre is rálátni, már a hegytetőről is, de az igazán mesés panoráma a hegytetőn álló templom tornából nyílik csak.

Mesés barcelonai kilátás a Tibidabo helyről

Barcelona más szemszögből, vagy Barcelona, ahogyan még sosem láttad – ezt is írhatta, volna a cikkcímhez, és nagyon is igaz lenne. Az úti kalauzok szerint ugyanis a Tibidabo hegy csúcsáról olyan, de olyan kilátás nyílik am katalán fővárosra, amilyen sehonnan máshonnan, és én ezt nem is tudom cáfolni. Lélegzetelállító: ez a jó szó rá. A Güell Parktól is tovább, és fentebb kell menni, ahhoz, hogy elérjük a Tibidabo hegy lábát, majd innen siklóval meghódítsuk a csúcsát. Egy mondatban összefoglalva ezt kell tudni a Tibidabo hegyről: A maga 512 méterével ez a legmagasabb csúcsa a Collserola-hegyvonulatnak, a Jézus Szent Szíve templom, és a gyerekek kedvenc vidámparkja teszi még emlékezetesebbé a panorámát. 1901 óra működik itt vidámpark, ami leginkább a kisebb gyerekek számára élvezetes, egyes játékokról szintén csodás a kilátás.

A Tibidabo hegyen álló Jézus Szent Szíve templom tetején magasodó szobor.

Szerintem a hegy legcsodásabb eleme a mindenki felé magasodó templom, és a templom, A templomot még 1902-1961 között építették, de a bronzszobor csak 1950-es években került a csúcsra. A szoborhoz lifttel, majd később kis lépcsőzéssel lehet feljutni. A belépés a templom tetején látható szoborhoz 5 Euró, a templom egyébként ingyenesen látogatható, a jegypénztár a belsejében üzemel. Én mindenkinek ajánlom, hogy egészen a csúcsig menjen fel, mert semmihez sem fogható érzés, Barcelona tetejéről, egy ilyen mesés templomból kémlelni a vidéket.

A Tibidabo hegyen kilátó is van

A Tibidabo hegyre el felvonó segítségével lehet feljutni, aminek ára 12 Euro, de lent a felvonónál lehet vásárolni a fenti vidámparkba is jegyet, akár kombinált jegyet is. Mert igen, a hegyen vidámpark is van, ami szintén gyakori fotó téma, a kilátáshoz mindenképpen hozzátesz, ahogyan a hangulathoz is. És van még egy extra elem a hegyen, méghozzá a Torre de Collserola részen, egy futurisztikus tv-torony. Mindössze 10 perc séta a templomtól gyalog, és egyben Barcelona legmagasabb kilátópontja, aminek a 10. emelete 580 méterre található a város felett. Innen is körpanorámában élvezhető a kilátás.

Ebben a cikkben olvashatsz

Legújabb tartalmak
Hirdetés
Olvass tovább

Legjobb pünkösdi programok a Balaton környékén

A Balaton környéke számos izgalmas programot kínál erre a hétvégére is. Mi megtaláltuk a legjobb pünkösdi programokat a Balaton környékén, a kikapcsolódáshoz és szórakozáshoz egyaránt!

Eger legjobb látnivalói és programjai

Egy kirándulásunk során eljutottunk Eger szívébe, így lehetőségünk adódott összegyűjteni nektek Eger legjobb látnivalóit és programjait, amiket semmiféleképpen se hagyjatok ki!