bakancslistashelyek_logo

Legjobb látnivalók májusban, külföldön – ez az 5 legjobb célpont!

A lenyűgöző strandoktól az ősi romokig és a nyüzsgő kultúráig rengeteg olyan úti cél található Magyarországon kívül, amelyeket érdemes meglátogatni. Ezek szerintünk a legjobb látnivalók májusban külföldön!


Legjobb látnivalók májusban külföldön: Merüljünk el az utazás világában

Az utazás egy szuper kaland, amely lehetővé teszi számunkra, hogy felfedezzük a világ lenyűgöző csodáit és élményeit. Egy utazás során lehetőségünk adódik új helyeket felfedezni, új emberekkel megismerni és kultúrákat felfedezni. Emellett természetesen ez nemcsak az úti célok felfedezéséről szól, hanem az önmagunk felfedezéséről is, miközben új helyekre merészkedünk, emlékezetes pillanatokat gyűjtünk. Ezek a pillanatok velünk maradnak életünk végéig! Május pedig remek alkalom az utazásra és a világ felfedezésére, hiszen ilyenkor még nincsen annyira fárasztóan meleg, mint nyáron.  Nézzük meg mik a legjobb látnivalók májusban!

Legjobb látnivalók májusban külföldön: Bali

Bali az egyik legegzotikusabb látnivaló Délkelet-Ázsiában, és számos okból ideális látnivaló lehet. Itt felfedezhetjük a vulkánok titkát, sétálhatunk rizsföldeken és érdemes azt is megjegyezni, hogy elég olcsó úti cél. A gazdag kulturális örökséggel rendelkező Indonéz sziget a vízi sportok paradicsoma, de most őszintén, ki ne akarna itt búvárkodni és felfedezni a tengerfenék színpompás korallzátonyt?Ha igazán különleges helyeket keresel, ahol szívesen búvárkodnál, akkor itt megtalálod őket! A látogatók felfedezhetik többek között a hindu vallás rejtelmeit is, és speciális indonéz ételeket kóstolhatnak a piacokon vagy éttermekben.

Legjobb látnivalók májusban külföldön: Görögország

Görögország a nyári vakáció egy kedvelt célpontja és május tökéletes alkalom a látogatásra, mielőtt a turisztikai csúcsszezon megkezdődne. Görögország szigeteiről, ókori történelméről és ízletes ételeiről ismert, így akár lehet az egyik legjobb látnivaló májusban. Személyes kedvencünk Santorini, ami eléggé népszerű úti cél lett, fehérre meszelt épületei, tiszta kék vize miatt. Azonban itt található Mykonos is, mely nyüzsgő éjszakai életéről híres, továbbá a lenyűgöző strandjairól és festői szélmalmairól.

Legjobb látnivalók májusban külföldön: Olaszország

Olaszország gazdag történelemmel, lenyűgöző építészettel és szintén ízletes ételekkel rendelkező ország. Májusban az időjárás meleg és napos, de nem túl meleg, így ez tökéletes alkalom az ország bájos városainak, nyüzsgő és lélegzetelállító tengerpartának felfedezésére. Amalfi-part például,  Olaszország egyik legszebb tengerparti szakasza, színes falvakkal, festői tájjal és lenyűgöző kilátással a Földközi-tengerre. Az ország emellett rendkívül gazdag történelmi örökséggel rendelkezik, mely megnyilvánul a műalkotásokban, mint például a Colosseum Rómában, a Firenzei Dóm, vagy a Velencei Szent Márk tér.

Legjobb látnivalók májusban külföldön: Thaiföld

Thaiföld a világ minden tájáról érkező utazók kedvelt célpontja. Az ország lenyűgöző strandjairól, ősi templomjairól és ízletes konyhájáról. Az enyhe tavaszi időjárás végett, egyike lehet a legjobb látnivalóknak májusban. A Thaiföld kínálta tengerpartokat, trópusi szigetet, az érintetlen dzsungeleket kár lenne kihagyni. A turisták számára olyan lehetőséget kínál, mint például Phuket, Koh Samui, vagy Krabi, ahol kristálytiszta a víz és homokos a part. A látogatók felfedezhetik Bakok lenyűgöző városát, megismerkedhetnek a thai konyhával, miközben érezhetik a helyiek vendégszeretetét.

Legjobb látnivalók májusban külföldön: Ciprus

Ciprus lenyűgöző szépségű sziget, mely a Földközi tengeren helyezkedik el. A romantikus kikötőktől az aranyló homokos strandokig emellett számtalan másik látnivalóval is rendelkezik. Utazásunk során felfedezhetünk egy sejtelmes szigetet, amely tele van érdekes kultúrával, mítoszokkal és ősi hagyományokkal. Hiszen Ciprus viharos múlttal rendelkezik, a görög, római, bizánci, oszmán, és brit fennhatóság alatt eltöltött időszak rányomta a bélyegét a területre. Ma a sziget két fő részre oszlik, a Ciprusi Köztársaságra és az Észak-ciprusi Török Köztársaságra, de mindkettőt érdemes meglátogatni, mivel a terület fekvése révén az egyik legmelegebb zónában található, így itt mindig napos és száraz időben lesz részünk.

Legjobb latnivalok majusban kulfoldon

Ebben a cikkben olvashatsz

Legújabb tartalmak
Hirdetés
Olvass tovább

Legjobb pünkösdi programok a Balaton környékén

A Balaton környéke számos izgalmas programot kínál erre a hétvégére is. Mi megtaláltuk a legjobb pünkösdi programokat a Balaton környékén, a kikapcsolódáshoz és szórakozáshoz egyaránt!