bakancslistashelyek_logo

Ezek a legjobb helyek Horvátországban búvárkodni – legjobb horvát sznorkelezési helyek

Horvátországban tervezel nyaralni idén nyáron, de még nem tudod pontosan hova menj? Akkor most megsúgom neked, hogy Horvátország tele van búvárparadicsomokkal, víz alatti csodás helyekkel. Hova érdemes menni, ha halakat, rákokat szeretnél látni a víz alatt úszkálni? Ezek a legjobb helyek Horvátországban búvárkodni.

Hozzám hasonlóan neked is az a nyári terved, hogy Horvátországot felfedezd, és nem csak a földi, hanem a víz alatti világ érdekel? Akkor van egy jó hírem, megkerestem neked a legjobb helyeket Horvátországban búvárkodni. Horvátország több mint 1000 sziget van – bele sem merek gondolni, micsoda kincseket rejthet a szigetek melletti víz alatti világ…. Egy utazós blogon találtam mesés helyeket, amik tényleg annyira csodásnak tűnnek, hogy nem az a kérdés, hogy menjünk-e Horvátországba búvárkodni, hanem sokkal inkább az, hogy hova…

Legjobb helyek Horvátországban búvárkodni: Vis-sziget

Aki egy igazi víz alatti világot szeretne felfedezni, annak Vis szigetére kell utaznia a helyi blogok szerint. De miért? Az elbeszélések szerint itt egy igazi és háborítatlan paradicsom rejtőzik a tenger habjai alatt. A mély türkizkék vizek olyan tiszták, hogy elképzelni sem lehetne csillogóbb és makulátlanabb tengert, így könnyű felfedezni a természet vadvilágát. Vis-szigetre a legegyszerűbb komppal eljutni, vagy bérelni egy saját hajót – micsoda álom. Fontos tudnia, hogy a sziget Dalmácia partjaitól legtávolabb található, és 11 kisebb városnak ad otthont, ezek közül a legismertebbek Vis és Komizán, ezeken a helyeken lehet érdemes szállást foglalni. Vis környékén 3 nagyon különleges barlang is van, amit érdemes lehet felfedezni: Kék-barlang, Zöld-barlang, Medvidina Spilja (Tengeri Medve-barlang, amit arról neveztek el, hogy egykoron mediterrán fókák, azaz tengeri medvék laktak).

Legjobb helyek Horvátországban búvárkodni: Kamenjak-fok

Ez a lenyűgöző hegyfok Isztria legdélibb csücskében fekszik, és víz alatti barlangrendszer veszi körül, amely ritka mediterrán fókáknak ad otthont. A kristálytiszta vizek hatalmas akváriumnak tűnnek, halakban és más állatokban nincsen hiány, pókrákok és csikóhalak is szemünk ügyére akadhatnak, ha eléggé figyelmesek vagyunk, mert ez a környék bizony meseszép.

Legjobb helyek Horvátországban búvárkodni: Brijuni Nemzeti Park

A Brijuni Nemzeti Park egyike Horvátország nyolc nemzeti parkjának. Az Isztria partján, Pula városától mindössze néhány kilométerre fekvő Brijuni-szigetek fantasztikusak a sznorkelezéshez és a vitorlázáshoz is egyaránt. Plusz tipp: Pulát se hagyjátok ki! A nemzeti parkban a biodiverzitás különösen védett, így nyugodt és érintetlen természeti környezetet találhatunk. Egy másik különlegesség a sziget történelmi múltja: rengeteg római rom van nemcsak a szigeten, hanem a sziget környékén, a víz alatt is. A nemzeti park vezetett snorkeling túrákat kínál, míg a fő sziget, Veli Brijun víz alatti régészeti túrára invitálja a legkíváncsibb tengeri felfedezőket. A tengerfenék tele van tengeri sünökkel, rákfélékkel, puhatestűekkel, szivacsokkal és halakkal. Ha szerencséd van, még delfineket is láthatsz.

Legjobb helyek Horvátországban búvárkodni: Makarska Riviéra

Ez a híres riviéra a horvát Adria partjának egyik legszebb, legizgalmasabb része, és egészen 60 kilométeren keresztül tart. Számos gyönyör strand, és búvárparadicsom van itt, fedezd fel a halakat, a kis polipokat, a tengeri sünököt, a kis rákokat a kristálytiszta vízben. Azonban azt tudni kell, hogy ez a partszakasz nagyon népszerű, nyaranta csak úgy özönlenek a turisták, de még ilyenkor is lehet eldugott, háborítatlan partszakaszokat, öblöket találni.

Legjobb helyek Horvátországban búvárkodni: Losinj sziget

Mutatunk még egy nagyon különleges, és izgalmas horvát szigetet, ahol nemcsak a búvárkodás, sznorkelezés szerelmesei érezhetik nagyon jól magukat, de ők is. Számos gyönyörű öböl található, tele halakkal és egzotikus növényekkel. Többen láttak már delfineket is hajós/vitorlás túrák során, érdemes ilyen jellegű programokon is részt venni.

Ebben a cikkben olvashatsz

Legújabb tartalmak
Hirdetés
Olvass tovább