bakancslistashelyek_logo

A strandtáska tartalma – ez a 12 dolog feltétlen legyen nálad ha strandra mész

Van aki  a hóna alá csap egy törölközőt és már indul is. Se strandtáska, se lista, sem semmilyen védő felszerelés. Húúúúú de laza! -gondoljuk. De nem! Van 12 dolog ami legyen nálad ha strandra mész. Kezdésnek fogj egy strandtáskát. 

A strandtáska tartalma nagyon fontos

Sokunk egyik kikapcsolódási formája vízparton lenni. Élvezni a vizet, a napsütést. Vannak akik aktívan, a vízben ugrálva, úszva töltik a strandidőt, vannak akik néha megmártózva de inkább a parton/medence szélén könyvet olvasva, beszélgetve, zenét hallgatva, vagy csak a gondolataikat rendezgetve múlatják az időt.

Nincs különbség hogy pár órát,  egy napot, vagy egy nyaralás alkalmával minden nap a strandon vagy. Vannak elengedhetetlen dolgok, melyeknek hiánya vagy a komfortodat fogják csökkenteni, vagy egyenesen az egészséged rovására mennek. Ezért nézzük át, mi minden elengedhetetlen  eleme van egy strandtáskának. 

Strandtáska, strand, nyaralás

A strandtáska tartalma - 1 fürdőruha

Alap dolognak tűnik, de többen vannak mint gondolnád akiknek pont ez marad otthon. A fürdőruha valamelyest igazodik a strandon végzendő tevékenységhez, így lehet több félét is pakolsz majd.

A Strandtáska Tartalma - 2 törölköző

Tudom-tudom. Ez is alap. Mégis volt már a történelemben aki otthon felejtette (…ezt is). Sem vizesen leülni, homokba, kavicsba, padra, fűre, medence partjára annyira nem kényelmes, sem pedig vizes testtel hazaindulni. Tehát egy jó nedvszívó, gyorsan száradó törölköző nagyban növeli a komfortérzetünket. 

A Strandtáska Tartalma - 3 Napszemüveg

Nyilván nagyon menők vagyunk napszemüvegben, ám mégis a szemünk védelme miatt elengedhetetlen. Ha módodban áll, olyat vigyél magaddal melyet vízhez terveztek, ez kiszűri a vízről visszatükröződő csillogást. A divat napszemüvegeket hagyd meg a városi sétához, itt a funkció sokkal előbbre való.

Strandtáska, strand, nyaralás

A Strandtáska Tartalma - 4 Fényvédő

Egy vállrándítással elintézheted, hogy nem szoktál leégni. Vagy, hogy már van egy kis színed. Ám túl a leégés kockázatán, a fényvédő krémek segítenek csökkenteni a bőrrák kialakulásának kockázatát, és a bőr idő előtti öregedését. Lehetőség szerint válassz olyat -amennyiben ilyen helyen strandolsz- amelyik korallzátony barát. Óvd a környezetet!

A Strandtáska Tartalma - 5 SPF ajakbalzsam

Ne feledkezz meg ajkaid védelméről sem! Az SPF (Sun Protection Factor) annyit tesz hogy fényvédővel van ellátva. Ezen fajta ajakbalzsamok védelmet nyújtanak a nap káros sugarai és a szél ellen. Vannak víztaszító ajakbalzsamok is már. 

A Strandtáska Tartalma - 6 sapka, kalap, tökfödő, kendő

Bármi amit a fejedre tehetsz. A sapka extra védelem a szemnek, az arcnak, és védi hajunkat is a nap káros sugaraitól. Kötelező az egész családnak! Lehetőleg könnyű anyagú, jól szellőző darab legyen.

A Strandtáska Tartalma - 7 strandruha

A strandon jó ha van egy plusz ruházat mindenki számára. Egy könnyű anyagú ing, egy strandruha. Ezek jól jönnek ha beültök valahová, ha sétálni indultok. Egy nagyon finom réteg, mely véd a napsütéstől, takarja a testet, de mégis könnyed, szellős. Javaslat szerint ideális nyári anyagok: pamut, len, selyem, bambusz, kender.

A Strandtáska Tartalma - 8 Szandál, papucs

A strandon mászkálni edzőcipőben nem is kényelmes és nem is célszerű. Amennyiben homokos a part, vagy vannak homokos részek, igen bosszús leszel ha a zárt cipőből kell állandóan kiborogatni a homokot. Ellenben a szandálból, papucsból önszántából távozik a homok.

A Strandtáska Tartalma - 9 Snack és víz

A napszúrást elkerülendő bizony kell a víz. Egy városi medencés strandon ahol van büfé és vezetékes víz, vagy kiépített vízparti környezetben könnyebben hozzá lehet jutni, ám egy végtelen tengerparton már meglehet hogy magatokra vagytok utalva. A víz létfontosságú. És szintén mindig legyen a strandtáskában némi rágcsa. Ropogtatnivaló, gyümölcs, magvak.

Strandtáska, strand, nyaralás
Képek forrása: https://pixabay.com/hu

A Strandtáska Tartalma - 10 Szemeteszsák

Van egy szabály. Ez általában igaz, bárhol is járjon az ember. Felszedünk magunk után minden szemetet. Esetleg még azt is, melyet „oda fújt” a szél. Vigyázzunk a környezetünkre!

A Strandtáska Tartalma - 11 strandtáska

Azzal kezdtem, hogy vannak akik felmarkolják a törölközőt és már sétálnak is a víz irányába. De csak egy dolgot mondanék a strandtáska szükségességét kiemelve: a homok/piszok esete a vényvédő kívülről is már krémes dobozával. Tehát ezt is, és más dolgokat is jó ha védeni lehet, fénytől is, valamelyest a melegtől is, a hangyáktól is, stb. 

A Strandtáska Tartalma - 12 Napernyő

Nos ez nem feltétlen fér bele a strandtáskába, de érdemes átgondolni, hogy ha egész nap a strandon leszünk, jutunk-e majd árnyékos részhez. Ha nem biztos, igyekezzünk magunkkal valami sátorféleséget, napernyőt vinni, mert áldásos lehet némi árnyék a fejünk fölé. 

Ebben a cikkben olvashatsz

Legújabb tartalmak
Hirdetés
Olvass tovább
Budapest Paskal gyógyfürdő

Budapest gyógyfürdői – melyiket válaszd 2. rész

Az első részben áttekintettük Budapest gyógyfürdői közül a Dagály-, Dandár-, Gellért-, Király-, és Lukács gyógyfürdőket. Valamint különbséget tettünk termál és gyógyvíz között.  Budapest gyógyvizei –

Balnoterápia

Balneoterápia a Balatonnál

A balneoterápia is egyfajta élmény hotelnek mondható. Az élmény hotelek kínálata igen csak végtelen: az  izgalmas, szívet dobogtató, határaidat feszegetőn át, a tesi és lelki kényeztetést nyújtókig