bakancslistashelyek_logo

Legjobb strandok a Dunakanyarban: a legjobb ingyenes szabadstrandok a Dunán

A Dunakanyar vidéke az egyik személyes kedvencem: kicsit azért, mert közel van Budapesthez, kicsit azért, mert sokféle különleges hely, illetve programlehetőség van, de leginkább azért, mert lélegzetelállítóan szép, és semmihez sem fogható a hangulata. Tudtad, hogy nyaranta strandolni is lehet a Dunán? Rengeteg szabadstrand van! Hol vannak a legjobb strandok a Dunakanyarban?

Legjobb strandok a Dunakanyarban: Verőcei strand

Verőce bájos kis települése viszonylag keveset kerül szóba, amikor a Dunakanyar legszebb helyeiről van szó, pedig igazán érdemes itt is megállni, főleg nyaranta! Amikor a Dunakanyar legszebb strandjairól kutakodtam annak idején, legelőször ez a strand jött velem szembe, és akkorjött is a felismerés, hogy a vonat ablakából sokat nézegettem már nyaranta ezt a hatalmast partszakaszt, ami ilyenkor megtelik boldog pancsolókkal. A verőcei szabadstrandon viszonylag fokozatosan mélyül a víz, van kavicsos, és füves partszakasz is, és egy közeli röplabdapálya. A közelben büfék is vannak, tehát nem kell feltétlenül hűtőtáskával felszerelkeznetek, de plédet, és egyéb strandfelszerelést hozzatok! A strand egyedi hangulatát leginkább az Ybl Miklós által tervezett támfal adja.

Legjobb strandok a Dunakanyarban: Nagymarosi szabadstrand

Nagymaros lenyűgöző településének fő bája a csodás kilátása. Tudtad, hogy Nagymaros a Duna kanyarulatában úgy helyezkedik el, hogy éppen szemben van vele a Visegrádi Fellegvár? Félre ne értsetek, Nagymaros tényleg nagyon szép, sok túraútvonal veszi körül, a macskaköves utcákon sétálni igazi élmény, kellemes a hangulata, egyáltalán nem veszik el Visegrád árnyékában. DE! A Nagymarosi strand biztosan azért a kedvencem, mert csodás innen a kilátás Visegrádra! Egyébként homokos a part, és pontosan 100 méterre van a vasúttól, tehát 45 perces vonatozással eljuthattok erre az ingyenes dunai strandra Budapestről, ha csak úgy hűsölnétek egy kicsit! Árnyékos hely sajnos nincs sok, érdemes napernyővel, strandsátorral érkezni!

Legjobb strandok a Dunakanyarban: Zebegényi szabadsrand

Vonatállomás 300 méterre, buszállomás 10 méterre- ez is egy teljesen ideális szabadstrand a pesti panelekből szabadulni, hűsölni vágyóknak. Zebegény egyébként is egy nagyon bájos település, és hát a strandja is bájos. A partszakasz bár nem nagy, tömeggel sosem találkoztam még. A víz folyamatosan mélyül, kisgyerekek számára is alkalmas egy nagy pancsolásra. Vannak öltőző kabinok, és zuhanyzási lehetőség is itt.

Legjobb strandok a Dunakanyarban: Szentendre Postás strand

Szentendrét minden bizonnyal sokan ismerik, a színekkel nem spórolós mediterrán hangulatú kis városka sokak nagy kedvence. De vajon azt is ennyire sokan tudják, hogy milyen szuper strand van itt? A település legelső, és egyben a Dunakanyar egyik legjobb szabadstrandja a Postás strand hangulatos partszakasszal várja a macskaköves utcákon megfáradt strandoló közönséget. Bóják jelzik a kijelölt strandot, büfék, öltözők, és zuhanyzók is vannak!

Legjobb strandok a Dunakanyarban: Gödi szabadstrand

Gödön nemcsak termál fürdő, hanem ingyenes szabadstrand is található a Dunán, amit azért szeretnek annyira, mert sok árnyékos hely van, ami valljuk be, a legmelegebb nyári napokon elég jól tud jönni! Vannak büfék is, és vízi sportolási lehetőségek is, kenuzni, kajakozni is lehet, sőt játszótér is. A Gátőrház nevű sörkertben gyakran koncertek is szoktak lenni.

Bemutattam nektek a szerintem legjobb szabadstrandokat a Dunakanyarban, de egyet jól véssetek a fejetekbe: a nyílt víz veszélyes! Csak biztos úszótudással strandoljatok ezeken a helyeken, a víz gyorsan mélyülhet, lehetnek hirtelen gödrök is! A gyerekeket egy másodpercre se hagyjátok felügyelet nélkül, még a parton se! Éjszaka, korlátozott látási viszonyokban, viharban semmiképpen se strandoljatok!

Szeretnéd megcsodálni a Dunakanyart a legjobb szemszögekből? Itt találhatóak a Dunakanyar legszebb kilátói! De ha csak strandolnátok, akkor a Tisza-tavat, és annak legszebb látnivalóit is bemutattuk már! Esetleg vannak kedvenc helyeitek a Dunakanyarban, vagy máshol? Osszátok meg velünk élményeiteket, képeket, videókat, úti leírásokat! Kérdezhettek is Bakancslistás helyek csoportunkban, lépjetek be, és osszátok meg kalandjaitokat, tapasztalataitokat! Jó éttermeket vadásztok folyton? Szeretnétek biztos forrásokból tájékozódni ez ügyben? Lépjetek be Hova menjek enni? Étterem ajánló -kereső csoport.-unkba, böngésszetek bátran, és osszátok meg saját éttermi élményeiteket is!

Ebben a cikkben olvashatsz

Legújabb tartalmak
Hirdetés
Olvass tovább