bakancslistashelyek_logo
,

Budapest legszebb kilátói: ezekből a kilátókból gyönyörűek az esti budapesti fények

Noémi Budapest legszebb tavait hozta el nektek a múltkor, én Budapest legszebb kilátói mutatom most be: Budapest, a Duna-parti gyöngyszem, számos gyönyörű kilátóval büszkélkedhet, amelyek lenyűgöző panorámával ajándékozzák meg az oda látogatókat. Különösen az esti órákban, amikor a város fényei fellobbanthatják Budapest varázslatos arcát, ezek a kilátók valóban felejthetetlen élményt nyújtanak. Ha szeretnél részt venni egy varázslatos esti kalandban Budapest tetején, ne hagyd ki ezeket a helyeket.

Budapest legszebb kilátói: Normafa, Erzsébet kilátó


Az Erzsébet kilátó Budapest egyik legkedveltebb kirándulóhelye, amelyet évente sok ember felkeres a Normafa varázslatos területén, a János-hegyen. Ez a kilátótornyot 1910-ben adták át, miután közel két évig tartó építkezés zajlott, és azóta is a főváros legmagasabb pontja. A tervezést Schulek Frigyes végezte, aki 1908-ban az ő ötletei alapján kezdte meg az építmény munkálatait.

Budapest legszebb kilátói: Hármashatárhegy, Guckler Károly-kilátó

A Hármashatár-hegyen található kilátópont Budapest egyik leglenyűgözőbb panorámáját nyújtja, amelyet a Duna közelsége és a jelentős szintkülönbség tesz még különlegesebbé. Ez a kilátópont egy korábbi katonai objektum átalakításával jött létre, hasonlóan a Boldog Özséb-kilátóhoz, ahol az erdőgazdaság hozzájárult a tájszépség megőrzéséhez. Az érdekessége, hogy innen a kilátópontból valamennyi Duna-híd látható, és derült időben akár a Mátra hegység és egészen a Tátra vonulatáig is el lehet látni. A Guckler-kilátó közvetlen környezetében erdei iskola, turistaszállás, rendezvényterem és étterem is található, amelyek további szolgáltatásokat nyújtanak az oda látogatóknak.

Budapest legszebb kilátói: Sas-hegy, Fátra tér

Budapest rejtett kincsei között található a kevésbé ismert Fátra tér, amely egy lenyűgöző panorámapont a városban. A térhez a Farkasréti temető alatti utcákon keresztül lehet eljutni, és a Sas-hegy romantikus és kevésbé ismert találkozóhelye. Itt néhány pad is rendelkezésre áll, amelyek a látogatóknak kényelmes pihenést biztosítanak. A Fátra tér különlegessége a csend, a nyugalom és az elképesztő panoráma, amiért nem kell még fizetni sem, ellentétben például a Halászbástyával.

Budapest legszebb kilátói: Szent István-bazilika, Panoráma kilátó

A Szent István-bazilika 65 méteres magasságban elhelyezkedő körteraszáról teljes panorámában gyönyörködhetünk a fővárosban. A kupolakilátóból csodás látvány tárul elénk: kevés olyan építmény van, ahonnan ilyen magasról nézhetjük le Budapestet. Az épületek közül kiemelkednek a templomtornyok, a közelben található Parlament épülete és számtalan más épület, amelyek felismerést vagy örömöt szerezhetnek.

A budai részen felfedezhetjük a Gellért-hegyet, a Várat, a Széchenyi-hegyet, a János-hegyet és a Hármashatár-hegyet, amelyek mögött a Budai-hegység és a Pilis kiemelkedései keretezik a horizontot.

Budapest legszebb kilátói: Mátyás- templom

A Budavári Nagyboldogasszony-templom, vagy ahogy inkább ismert, a Mátyás-templom, elbűvölő gótikus pompája elengedhetetlen látnivalója a turistáknak. A színes Zsolnay-csempékkel borított tete és kőcsipkés tornya szinte minden képen felismerhető a várnegyedből. A templom alapjai már a kereszténység elfogadása után épültek, majd a 13. században gótikus stílusban újjáépítették. A dualizmus korában, Schulek Frigyes irányításával, átesett egy renováláson, bár a harangtorony akkoriban csak a belső körhöz tartozóknak volt látogatható. Azonban a 2013-as felújítás után az 80 méter magas emlékmű alsó koszorúerkélye, a terasz, már bárki számára látogathatóvá vált. Ahhoz, hogy elérjük a teraszt, 197 lépcsőfokon kell felmennünk – megéri, csodás látvány tárul elénk fent.

Ebben a cikkben olvashatsz

Legújabb tartalmak
Hirdetés
Olvass tovább

Legjobb pünkösdi programok a Balaton környékén

A Balaton környéke számos izgalmas programot kínál erre a hétvégére is. Mi megtaláltuk a legjobb pünkösdi programokat a Balaton környékén, a kikapcsolódáshoz és szórakozáshoz egyaránt!