bakancslistashelyek_logo

Budapest legszebb tavai: ez az 5 különleges hely nem maradhat le a bakancslistádról

Tarts velünk, ha szeretnéd Budapest legszebb tavait felfedezni! Budapest, a mi csodás fővárosunk – többek között- arról híres, neves, hogy a hatalmas hullámokkal ívelő Duna szeli ketté. Ha tehát valaki vízparti élményre vágyik, akkor adja magát a dolog, hogy a Duna partjára sétáljon le. Mi azonban ennek ellenére nem a Duna partra, hanem különlegesen szép tavak partjára invitálunk, ahol kikapcsolhatsz, feltöltődhetsz, kicsit kiszakadhatsz a nagyvilági pörgésből.

Budapest legszebb tavai: Naplás-tó

Személyes kedvencem ez a hely, és nemcsak azért, mert nagyon közel lakom, hanem mert igazán visszahozza a vidéki gyermekkorom emlékfoszlányait. A 16. kerületben található a tó, ami egyébként is egy kicsit sem budapesti szmog illatú vidék, sok-sok zölddel telepakolva. Tömegközlekedéssel is megközelíthető könnyedén a 2-es metró végéről, az Örs vezér teréről induló buszjáratokkal, de vezet ide patak-mentét is érintő remek bicikliút is. A tó partján van egy kilátó is, ahonnan belátni az egész vidéket, ami sokkal inkább Kistarcsát, mintsem a belvárosi épületeket jelenti. Ezen kívül termőföldek, csend és béke van, erdőbe rakott piknikező helyekkel, és egy gofris-kávézós bódéval, ahol fagyi is van szezonban. A Naplás-tó ökológiai szempontból is a főváros egyik legkülönlegesebb vidéke, ritka állat- és növényvilággal, talán ezért is van az, hogy 1997 óta tájvédelmi körzet.

Budapest legszebb tavai: Városligeti-tó

Egy másik nagy kedvencem a Budapest kellős közepén, a Hősök tere mellett található, csodálatos Vajdahunyad vára melletti Városligeti tó. Igazából az egész Városligetet imádom, tökéletes kikapcsolódási lehetőség, sok fűvel, nagy fákkal, játszótérrel, piknikező helyekkel, sokszor izgalmas programokkal, olyan dolgokkal körülvéve, mint a Magyar Zene Háza, az Állatkert, vagy a Cirkusz. Tudjátok mi az a két dolog, ami hiányzik? A tó a vízből, illetve egy jó fagyizó. Az egész Városligetben nem találtunk jó fagyizót április 25 fokos hétvégéjén. Szerencsére ehhez is van egy tippünk, útba esik a Stefánia fagylaltozó, a Stefánia út és a Tököly út sarkán. Viszonylag jók az árak, rengeteg íz van és finom is!

Budapest legszebb tavai: Feneketlen-tó

Szerintem Budapest egyik legnépszerűbb tava ez a Kosztolányi Dezső téri szépség, ami emiatt a mi kis bakancslistánkról sem maradhatott le. A Budai oldalon található, különböző buszokkal, és villamosokkal könnyen elérhető, és ajánljuk is mindenkinek az elérését, aki a belvárosi zajokból keres kiutat. De miért feneketlen a Feneketlen-tó? Ez egy nagyon jó kérdés, és szerencsére sejtjük is az okát! Annak idején a helyi téglagyár anyaggödör mélyítésénél bukkantak vízfolyásra –így keletkezett a tó, aminek aztán rengeteg legendája lett. Voltak sztorik miszerint életüket vesztették munkások a végtelen mélységben. Az igazság az, hogy a legmélyebb pontja is csak 5 méteres a Feneketlen-tónak, és nem halottak, hanem bevásárlókocsik vannak a mélyén. De a lényeg, hogy közkedvelt pihenőhely Budapesten, és aki még nem látta mindenképp nézze meg, mert csodaszép park veszi körbe.

Budapest legszebb tavai: Orczy-tó

Az Orczy-tó és kert közel sem olyan népszerű, mint amilyennek kellene lennie az alapján, hogy milyen csodálatos, és nem régiben esett át egy nagyszabású restauráción. A fővárosunk egyik legnagyobb zöldfelülete, 26 hektárnyi piknikező hely, de még csónakázni is lehet, és egy különleges étterem is van a parton, valamint futópálya és játszótér is, sőt kalandpark is!

Budapest legszebb tavai: Margitszigeti tó

A csodás Margitsziget nem véletlenül megannyi helyi lakos, vidéki kiránduló, valamint külföldi turista kedvenc helye, hanem azért mert egy igazi zöld paradicsom a Dunába huppant sziget. Nem elég, hogy a Duna öleli körbe az egész területet, még egy tó is van rajta, méghozzá nem is akármilyen. Vízesés, fahíd, sziklák, japánkert, idill, nyugalom- csak pár szó arról, hogy milyen is pontosan a Margitsziget nem hétköznapi tavacskája, amiben aranyhalak, teknősök, vadkacsák és tavirózsák is tanyáznak. Érdemes az egész szigetet körbejárni, felfedezni, nemcsak a szökőkútig elmenni!

Ebben a cikkben olvashatsz

Legújabb tartalmak
Hirdetés
Olvass tovább

Legjobb pünkösdi programok a Balaton környékén

A Balaton környéke számos izgalmas programot kínál erre a hétvégére is. Mi megtaláltuk a legjobb pünkösdi programokat a Balaton környékén, a kikapcsolódáshoz és szórakozáshoz egyaránt!