bakancslistashelyek_logo

A világ legszebb falva csak egy karnyújtásnyira van tőlünk

A Faraway Furniture szakértői létrehoztak egy Top 20-as listát, amin sorba szedik a világ legszebb falvait. Na tippeljetek, hány európai város került rá erre a listára? A világ 20 legszebb falva között 12 európai település szerepel. Ráadásul a lista élén is egy európai helyszín, illetve 5 olasz kisváros áll: a Cinque Terre.

A világ legszebb falvainak listája

Íme a világ legszebb falvainak listája a Faraway Furniture szakértői frissen összerakott szempontjai alapján:

A világ legszebb falvai a Cinque Terre kisvárosai

A Cinque Terre névre keresztelt földrajzi fogalom valójában 5, egymáshoz közeli, és lélektanilag összetartozó települést jelöl az olasz tengerparton. A turisták által nagyon felkapottak ezek az egyébként tényleg meseszép kis falvak. Cinque Terre olaszul „Öt Föld” vagy „Öt Terület” jelentést hordoz, és ezen öt település – Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola és Riomaggiore – a híres UNESCO világörökségi helyszínek. E falvak szinte a sziklákba vésve helyezkednek el, meredek hegyoldalakon, és gyönyörű kilátást kínálnak a kristálytiszta tengerre. A színes házikóik minden erre járót elkráztatnak.

A világ legszebb falvai a Cinque Terre-n: Monterosso al Mare

A Cinque Terre legnagyobb faluja, amely homokos strandjairól híres. A színes házak az óváros szűk utcáin hívogatnak egy sétára, és a város feletti kilátás páratlan élményt nyújt.

A világ legszebb falvai a Cinque Terre-n: Vernazza

Ez a festői település a középkori időkből származó védőtornyokról és hajdani kikötőről ismert. A kis kikötőből nyíló szűk utcák és a csodálatos panoráma felejthetetlenné teszik az itt töltött időt.

A világ legszebb falvai a Cinque Terre-n: Corniglia

E falu a hegyek tetején, egy sziklán található, és a többi faluhoz képest nincs közvetlen hozzáférése a tengerhez. Különlegessége az itt termő szőlő és a helyi borok, valamint a lenyűgöző kilátás a tengerre.

A világ legszebb falvai a Cinque Terre-n: Manarola

A Cinque Terre legromantikusabb faluja, színes házai a hegyoldalba simulnak, és esténként a naplemente varázslatos fényei teszik még különlegesebbé.

A világ legszebb falvai a Cinque Terre-n: Riomaggiore

Az ötödik falu a egy patak mentén terül el, és a kis utcáin sétálva az ember észre sem veszi, hogy idő közben a tengerparti kikötőbe érkezett.

A világ legszebb falvainak felfedezése

A Cinque Terre vonzerejét nemcsak a festői települések adják, hanem a körülöttük elterülő természeti szépségek is. Az olasz tengerparti élet és a vidéki báj találkozása létrehoz egy varázslatos atmoszférát. A sziklás partok és a buja növényzet összetalálkozása a hegyekben, valamint a kanyargós ösvények és túraútvonalak különösen a természetkedvelőknek nyújtanak felejthetetlen élményt. Tudtad, hogy ez a csodaszép hely vonattal is megközelíthető? Ebben a cikkben elolvashatod, hogyan juthatsz el a Cinque Terrére vonattal!

Ebben a cikkben olvashatsz

Legújabb tartalmak
Hirdetés
Olvass tovább