bakancslistashelyek_logo

Santorini látnivalói – itt láthatjuk a világ legszebb naplementéjét

Sokak szerint a világ egyik legszebb naplementéjét Santorini szigetének fehérre meszelt házikói mellett állva csodálhatjuk meg. Leteszteltem, elmondom milyen volt, és Santorini többi látnivalóiról is mesélek kicsit!

Santorini látnivalói: A világ legszebb naplementéje

Mikor Santorinire készülődtem, és Santorini látnivalói után kutakodtam, rengeteg helyen olvastam, hogy a szigeten lehet elcsípni a világ legszebb naplementéjét, úgyhogy izgatottan vártam, hogy a fehér házikók, kék kupolák mögül mennyire látványosan fognak megcsillanni a lemenő nap fényei Santorini szigetén. Szerintem azonban, az hogy Santorinin van a világ legszebb naplementéje, csak egy nagyon jól sikerült marketing kampány. Kétség sem férhet hozzá, hogy nagyon romantikus látvány a Oia városában a naplemente, és sokáig lehet levegőt vissza tartva nézni….de látott már valaki csúnya naplementét a tengerparton? De nemhogy csúnya naplementét nem láthattatok még, hanem ennyi embert sem egy négyzetméteren, vigyázban állva, a naplemente előtt 2 órával, azon izgulva, hogy vajon a legtökéletesebb képet tudják-e elkészíteni Insagramra…. Nézzétek meg ezt a videót, mennyien vannak!

Santorini látnivalói: Oia, avagy a legromantikusabb görög város

Oia az a város, amit magad előtt látsz, ha Santorinit képzeled el: ez a város van a legtöbb plakáton, képeslapon, videóklipben. Sokak hivatkoznak erre a településre úgy, mint a legromantikusabb görög városra, és természetesen a világ legszebb naplementéjét is innen lehet nézni. Egyébként valóban hangulatos hely, de macskaköves kis utcái nyaranta annyira tömve vannak, hogy tényleg mozdulni sem lehet. A legnépszerűbb naplementenézős hely Santorinin a századi bizánci vár romja, ami a város egyik legmagasabb pontja. Én ajánlom, hogy ne csak a naplemente idejében gyertek ide, mert verőfényes napsütésben is pazar a kilátás, és akkor nincsenek is olyan sokan, megcsodálhatjátok a távoli szélmalmokat, amik a város jelképeivé nőttek. Tengerészeti múzeum is van Oiában, de ide jellemzően nem ezért jönnek az emberek, hanem sokkal inkább a szép kilátással rendelkező éttermek különleges gasztronómiai remekeit megkóstolni, ha neked is ez a terved, foglalj előre!

Érdemes még a város alatt lévő Amoudi-öbölbe is lemenni, ez 200 lépcső, de megéri, mert igazán hangulatos a kikötő rész! A helyiek szamarakkal segítik a fáradt turistákat, a lépcső alján egy igazi öszvér hadsereg áll! Strandolni nem nagyon lehet itt.

Santorini látnivalói: Fira, a főváros

Fira Santorini fővárosa, aminek nevét sokszor fogod hallani, ha busszal közlekedsz a szigeten, ugyanis a k9zlekedés Fira központú. Mit jelent ez? Minden busz ide érkezik, és innen indul – tehát, ha valahova el szeretnél jutni előbb Firába kell menned, ott átszállni, és haza ugyanez. Emiatt a rendszer miatt utóbb megbántam, hogy nem béreltünk autót, mert nem nevezném praktikus megoldásnak ezt a rendszert, és nem Fira gyakori látogatása miatt, mert a város nagyon szép, sőt….! Firában ugyanúgy lehet fehérre meszelt romantikus házikókat, és kék kupolákat látni, mint a népszerű Oiában, csak itt éppen nincsenek annyian, és sokkal élhetőbb is. Itt nemcsak méregdrága éttermek vannak, hanem igazi görög gyroszosok, megfizethető fagyizók, kávézók, és a tömeg is jobban eloszlik. Tegyetek itt is egy nagy sétát, van egy nagyon jó, panorámás sétány, ami felvisz a kék kupolákhoz.

Santorini látnivalói: Santorini legjobb strandjai

Santorini egy sziget, tehát értelemszerű, hogy lehet strandolni. Bár azt olvastam, hogy nincsenek különösebben jó strandok, nekünk tökéletesen megfeleltek. Alapvetően kettő tipikus strandolós hely van Santorinin: Perissza, ami 13 km-re, délre található Firától, és 8 km-es partszakasszal rendelkezik, illetve Kamari, ami 5 km-re van Firától, ahol szintén nagyon jó partszakasz van. Napágyakat bérelni is lehet, vagy fogyasztás esetében ingyen is igénybe venni. teljesen baráti árakkal dolgozó éttermek is vannak, ahol a gyrosz 4-5 Euró, a halfogások is 18-20 Euróba kerülnek, de napágyat úgy is tudnak adni pár órára, ha csak vesztek egy vizet. Egyébként Santorini szigetén régészeti kincsekre is lehet lelni, és remek túra lehetőségek is vannak, de árnyék csupán néhány négyzetcentiméternyi akad, úgy készüljetek!

Ebben a cikkben olvashatsz

Legújabb tartalmak
Hirdetés
Olvass tovább
Budapest Paskal gyógyfürdő

Budapest gyógyfürdői – melyiket válaszd 2. rész

Az első részben áttekintettük Budapest gyógyfürdői közül a Dagály-, Dandár-, Gellért-, Király-, és Lukács gyógyfürdőket. Valamint különbséget tettünk termál és gyógyvíz között.  Budapest gyógyvizei –

Balnoterápia

Balneoterápia a Balatonnál

A balneoterápia is egyfajta élmény hotelnek mondható. Az élmény hotelek kínálata igen csak végtelen: az  izgalmas, szívet dobogtató, határaidat feszegetőn át, a tesi és lelki kényeztetést nyújtókig