bakancslistashelyek_logo

A legszebb Toszkán falvak – Ez az 5 település, mintha meseország lenne

A legszebb Toszkán falvakban sétálva úgy érezhetjük magunkat, mintha egy mesében lennénk éppen – pedig ez egy valóság, csakhogy éppen egy teljesen másik dimenziója. Sokak szerint az olasz csizma egyik legszebb tartományába kalauzolunk most titeket, nézzétek meg  Toszkána festői lankáinak legszebb helyeit!

A legszebb Toszkán falvak

Toszkána egy igazi paradicsom, még azoknak is érdemes meglátogatni ezt a vidéket, akik egyébként nem szeretik a pörgős, hangos mediterrán életérzést. Ez a rész egy kicsit nyugodtabb, egy kicsit békésebb része Olaszországnak. Itt tényleg azt érezheti az ember, hogy egy kicsit visszacsöppent a múltba. Szőlőültetvények, levendulaligetek, festőien szép középkori városfalak, messzire magasodó tornyokkal. Toszkána tényleg festőien szép, és még inkább különlegessé a képeslapra illő kis városkái teszik csak igazán. Toszkánában rengeteg tündéri városka, falvacska van, én most az én 5 kedvencemet emelném ki.

A legszebb Toszkán falvak: San Gimignano

San Gimignano a kedvenc helyem Toszkánában.  Toszkána és vitathatatlanul egész Olaszország egyik legemlékezetesebb falva, San Gimignano a „középkor Manhattanje”, mely elnevezést középkori tornyairól kapta. Ma 14 torony jelzi a város nagyágát, de annak idején 72 torony is volt itt. Megközelíteni is nagyon egyszerű mindössze egy órára van Firenzétől délre vagy Sienától északra. Maga a belső része San Gimignanonak nagyon kicsi, autót be sem engednek a városfalon belülre, de nagyon jót lehet sétálni a köves sikátorokon, és nézelődni a régmúlt nyomait. Tornyaiból a kilátás hihetetlenül szép.

San Gimignano

A legszebb Toszkán falvak: Fosdinovo

Feltűnő domboldali környezetével Fosdinovo talán az egyik legszebb falu az egész toszkán vidéken. A falu középkori ikonikus középkori, 11. századi kastélya köré épül, amely történelmileg a hatalmas Malaspina család tulajdonában volt, és kapuként szolgál a történelmi Lunigiana régióhoz, megosztva azt a szárazföld és a tenger között. Az 500 méterrel a tengerszint felett magasodó Fosdinovo verhetetlen panorámát kínál a környező olasz vidékre, rengeteg túraútvonal van a környékén.

A legszebb Toszkán falvak: Monteriggioni

A vastag kőfallal övezett, magas dombon elhelyezkedő Monteriggioni erődfaluként kezdte történelmét, amelyet a sienaiak építettek a 13. században a Firenze elleni háborúk első védelmi vonalaként. Több mint 800 évvel később a hatalmas fal még mindig erősen áll, és megőrzi ezt az idilli toszkán falut. Az egyik legszebb hely Toszkánában, aminek tényleg hatalmas a történelmi jelentősége is. Ráadásul a környék is tökéletesen szép, buja szőlőültetvényekkel, és olajfákkal van körülvéve.

A legszebb Toszkán falvak: Montepulciano

Az ikonikus óratornyáról könnyen felismerhető Montepulciano több okból is híres a régióban. Vannak, akik az ikonikus Vino Nobile vörösborért, mások gazdag örökségéért, mások pedig a környező Val di Chiana és Val d’Orcia völgyekre nyíló lenyűgöző panorámás kilátásért érkeznek. Bármi is legyen az oka, ne kételkedjen abban, hogy Montepulciano a legszebb Toszkán falvak egyike.

Montepulciano

A legszebb Toszkán falvak: Casale Marittimo

Casale Marittimo mindössze egy 1000 lakosú település, mégis egy olyan hely, ami kihagyhatatlan a Toszkán kalandozások közül. Rengeteg szép és történelmi jelentőségű hely van a városfalakon belül, és maga a városka is olyan nagyon szép, igazi Toszkán mesebirodalom. Plusz pont, hogy innen a tengerpart sincsen messze.

Casale Marittimo
Scenic sight in the village of Campiglia Marittima, on a sunny summer afternoon. In the Province of Livorno, in the Tuscany region of Italy.

Ebben a cikkben olvashatsz

Legújabb tartalmak
Hirdetés
Olvass tovább

Legjobb pünkösdi programok a Balaton környékén

A Balaton környéke számos izgalmas programot kínál erre a hétvégére is. Mi megtaláltuk a legjobb pünkösdi programokat a Balaton környékén, a kikapcsolódáshoz és szórakozáshoz egyaránt!