bakancslistashelyek_logo

Európa vonattal? – igen, 9 hamisítatlan érv szól mellette

Hátizsákkal indulnál csak úgy, felfedezni Európát. Nos, mi veled vagyunk! Európa bármilyen korosztály számára igen vonzó célpont, minden szegletében megbúvik valamilyen csodás látnivaló. Autóval, repülővel, vonattal, busszal vagy biciklivel egyaránt bejárható, ám van 9 okunk miért válaszd a vonatot.

Európa vonattal - mert kényelmes

A repülés fárasztó. Nincs tér, nincs hely, nem lehet tisztálkodni. Ellenben a vonaton sokkal több hely jut már akkor amikor csak ülsz a székeden. Nyugodtan felállhatsz, sétálhatsz, több helyed van ha szunyókálni szeretnél, ha pedig igazán hosszan zakatolsz akkor még alvókabin is rendelkezésedre áll.

Európa vonattal - mert rugalmas

Nem feltétlen gond, ha több időt töltenél egy helyen mint először tervezted. Vannak társaságok ahol könnyedén módosíthatod utazásod időpontját, de akár az úti célt is. De létezik korlátlan utazást biztosító bérlet is Európában.

Európa vonattal

Európa vonattal - mert időt takarítasz meg

A repülő maga meglehet gyorsabb mint a vonat, ám ha a reptéren az utazás előtt illetve után eltöltött időt nézzük, az bizony igen sok. És a repülőterek a várostól igen jelentős távolságra helyezkednek el. Ellenben a pályaudvarok könnyen megközelíthetők, azonnal központi helyre érkezel. Elég ha 15 perccel az indulás előtt kint vagy az állomáson. Nem kell várnod a poggyászra, nincs vámkezelés.

Európa vonattal - mert környezetbarát utazás

Ma amikor minden a környezetvédelemről szól, ez is fontos szempont. Tudtad, hogy a vonatok a másodikak a legalacsonyabb szén-dioxid-kibocsájtásban? Több utassal közlekednek mint a repülő, így kisebb az egy főre jutó szénlábnyom.

Európa vonattal - mert állat és kerékpárbarát

Mondj még egy utazási eszközt, ahol ilyen egyszerűen magaddal viheted a szőrmókodat és akár a kétkerekűdet is. Azzal együtt, hogy a helyükért fizetned kell, még mindig sokkal egyszerűbb, olcsóbb mint reptetni ugyanezeket. És a vonaton ugye nem vagy elválasztva sem négylábú kedvencedtől.

Európa vonattal

Európa vonattal - mert van kilátás

Úgy értem, hogy ha csak egész nap nézel ki az ablakon, olyan mintha egy örökké mozgó, soha véget nem érő, lenyűgöző természetfilmet néznél. Akkor is benne vagy a természetben amikor csak a vonaton ülsz. Ja, és sokkal de sokkal nagyobb az ablak mint bármelyik más járművön.

Európa vonattal - mert nincsenek korlátok

Mármint ki az aki került már ama kellemetlen szituációba, mikor a reptéren derült ki, hogy nehéz a bőrönd, és valamiket ki kellett pakolni, hogy fel lehessen adni? Vagy amikor kis üvegcsékbe igyekszel tölteni, majd zacskózni a limitált folyadékot? Nos, a vonaton ilyen nincs!

Európa vonattal - mert a repülőmód itt ismeretlen

Megannyi oka lehet annak, hogy online kell hogy legyünk, állandóan monitoroznunk kell az adatáramlást. A vonaton tanulhatsz, dolgozhatsz, posztolhatsz, élőzhetsz, bármit csinálhatsz!

Európa vonattal

Európa vonattal - mert gurul az étterem

Ha étkezőkocsis vonattal utazol, már a reggelit is panorámás asztalnál fogyaszthatod. Ebédre vagy vacsorára pedig valami komolyabbat ennél? Gazdag menüsorból választhatsz úgy ételt mint italt. Lehet-e ennél pompásabb az utazás: vígan,kényelmesen falatozol míg a vonat hegyeken-völgyeken zakatol veled, nagy ablakain feltárva mindent amit csak látni szeretnél.

Ebben a cikkben olvashatsz

Legújabb tartalmak
Hirdetés
Olvass tovább