bakancslistashelyek_logo

3 ország határolja Európa legkülönlegesebb tavát: A Boden-tó látnivalói

Ausztria, Németország és Svájc határán, egészen pontosan az Alpok északi lábánál található a Boden-tó, aminek nemcsak az az egyik különlegessége, hogy egyszerre 3 ország határolja, hanem az is, hogy ez Közép-Európa harmadik legnagyobb tava, egyenes a Balaton és a Genfi-tó után. Lássuk miért olyan különleges ez a hely, jöjjenek a Boden-tó látnivalói!

Miért érdemes meglátogatni a Boden-tavat?

Az Alpok lábánál fekvő Boden-tó (Bodensee, vagy Lake Constance) mint ahogyan már korábban is írtuk, három ország határán – Németországon, Ausztrián és Svájcon – terül el. Németország legnaposabb területeként tartják számon, így nem csoda, hogy ez a gyönyörű vízparti hely egész évben nagyon népszerű a helyiek körében. A tó mentén több izgalmas város fekszik, így remek kulturális, történelmi helyeket is fel lehet fedezni, de az Alpokra is gyönyörű a kilátás. Lássuk milyen látnivalókat érdemes felfedezni a Boden-tó partján!

Boden-tó látnivalói: Konstanz városa és kikötője

Ez a város csodaszép, és nem kicsit különleges! A 11. századi Konstanz Minster, azaz a Konstanzi katedrális uralja az egész város látképét, tényleg leírhatatlan látványt nyújt kintről csodálva is, ugyanolyan lenyűgöző belső terekkel. Különleges érzés a macskaköves óvárosban sétálni, arról nem is beszélve, hogy mennyire lenyűgöző építészeti műelemeket lehet megfigyelni. Tipp: semmiképpen se hagyjátok ki a történelmi Hohenzollernhausnak és Rathausnak a megcsodálását! A Rosgarten Múzeum, az Archäologisches Landesmuseum és a Hus-Haus Múzeum bőséges adag kultúrát kínál. A Konstanz kikötő….csodálatos, a kilátást imádni fogjátok!

Boden to latnivaloi Konstanz varosa

Boden-tó látnivalói: Mainau, a Virágsziget

Mainau, a Virág-sziget, a Bodeni-tó partján elterülő színfolt. A sziget egymillió virágnak és növénynek ad otthont, elképesztően sok faj van itt, érdemes időtszánni a felfedezésükre! A sziget kinézete az évszakok függvényében változik, de következetesen elbűvölő, a sziget feletti levegő pedig mindig sűrű a virágok mámorító aromájától. Az 1700-as években épült Mainau kastély megfelelő hátteret biztosít ennek a hihetetlenül gyönyörű kerti szigetnek. Mainau pillangókerttel és játszóterekkel is rendelkezik, így tökéletes családi úti cél is egyben.

Boden-tó látnivalói: Säntis – ahonnan egyszerre 6 ország látszik

A 2502 méteres (8209 láb) Säntis-hegy a Bodeni-tó svájci oldalán tornyosul a környéke fölé. A Säntis-kötélpálya egészen a Säntis-hegy csúcsáig viszi a látogatókat. Ez a 10 perc általában mindenki nyaralásának fénypontja, mivel az életben ritkán van lehetőség az utazóknak hat országot látni a lábuk alatt! A csúcs teraszáról és kilátójáról a látogatók egyszerre látnak rá Svájcra, Németországra, Olaszországra, Franciaországra, Lichtensteinre és Ausztriára.

Boden-tó látnivalói: Meersburg kastély

Tudtad, hogy ez a különleges kastély a legrégebbi lakott erőd-kastély egész Németországban, aminek a története még a 7. századra nyúlik vissza. Ugye, hogy milyen különlegességektől hemzsegnek a Boden-tó látnivalói? A kastély  a tó felett magasodik, már messziről nézve is lehengerlő, de érdemes közelebbről is megszemlélni, már csak azét is, mert kastélymúzeum is működik benne, ami bemutatja a Lovagtermet, a Fegyvertermet, sőt még a börtönt, és a kastélykertet is, na meg az ősi szobákat, de még a korabeli kilátópontokból is meg lehet tekinteni a csodás tájat.

Boden to latnivaloi Meersburg kastely

Boden-tó látnivalói: Lindau kikötője

Lindau egy város Bajorországban, Németországban, amely a tóra nyíló gyönyörű panorámájáról, valamint a gótikus, a reneszánsz és a barokk korból származó történelmi építészetéről ismert. Lindau kikötőjét Lindau két leghíresebb nevezetessége – a 33 méter magas világítótorony és a hat méter magas oroszlán – őrzi. A torony tetejéről nyíló kilátás szavakkal leírhatatlan.

Boden to latnivaloi Lindau kikotoje

Boden-tó látnivalói: Allgäu tájai elbűvölőek

Sok utazó egyetért abban, hogy az Allgäu-felföld, amely a bajor Svábország nagy részén terül el és Ausztriába is átterjed, Európa egyik legcsodálatosabb tája. A területet tükörszerű alpesi tavak, sűrű erdők és hihetetlenül furcsa falvak tarkítják fenséges hegyek ölében. Bringatúrázni, és gyalogostúrázni is lehet itt.

Allgau

Boden-tó látnivalói: Gólyalábas múzeum

A Stilthouse Múzeumnak (Pfahlbau Museum Unteruhldingen) köszönhetően ma már vissza lehet utazni az időben a kő- és bronzkorba. Ez az egyedülálló múzeum olyan rekonstruált gólyalábas házakat mutat be, amelyek e régió bennszülöttjeihez tartoznak Kr.e. 4300 és ie 800 között. A múzeum vezetett túrákat és rengeteg információt kínál az eredeti lakosok életéről és életmódjáról. Tényleg hihetetlenül érsekes!

Pfahlbau Museum Unteruhldingen

Boden-tó látnivalói: Salem kolostor és kastély

Ez a hely a Bodeni-tó régió legjelentősebb kulturális nevezetessége. A hatalmas és gazdagon díszes épületegyüttes nem hagy kétséget az 1100-as években az egykori ciszterci apátság gazdagságának és hatalomának mértékét illetően.

Boden-tó látnivalói: Menj el egy hajóútra!

A Bodeni-tóhoz egyetlen kirándulás sem teljes csónakázás nélkül. Több cég által üzemeltetett katamaránok, kompok, autókompok és tengerjáró hajók kötik össze a tavat körülvevő városokat és szigeteket. A Bodeni-tavon tett hajókirándulások nemcsak a tó közelébe juthatnak, hanem a környező városok egészen más, szárazföldről elképzelhetetlen perspektíváját is megnyitják. Mi sem varázsol jobban romantikát, mint nézni, amint a heves vörös nap belemerül a nyugodt vízbe, és mindezt egy csónakból a tó közepén? A Boden-tónál erre is van lehetőség!

Ebben a cikkben olvashatsz

Legújabb tartalmak
Hirdetés
Olvass tovább

Legjobb pünkösdi programok a Balaton környékén

A Balaton környéke számos izgalmas programot kínál erre a hétvégére is. Mi megtaláltuk a legjobb pünkösdi programokat a Balaton környékén, a kikapcsolódáshoz és szórakozáshoz egyaránt!