bakancslistashelyek_logo

Málta fő látványossága: a Popeye Falu

Igazi díszletek között sétálni, bejárni egy filmnek minden forgatási helyszínét gyereknek és felnőttnek is feledhetetlen élmény.  És a környezet! Egyszerűen lenyűgöző a Popeye Village – Popeye falu Máltán.

A Popeye Falu története Máltán

A Popeye c. film 1980-ban kezdődő forgatásához építették meg a falut 1979-ben 7 hónap alatt. Az építés érdekességei közé tartozik, hogy a Popeye fafalu építéséhez Hollandiából szállították a fatörzs-rönköket, a tetők építéséhez használt fa zsindelyeket pedig Kanadából. 165 fős nemzetközi építőszemélyzet nyolc tonna szöget és kétezer gallon festéket használt fel.

Málta Popeye Falu

A Popeye Falu biztonsága

A falu Anchor Bay partján fekszik,  a kilátás mesés, a víz pedig nagyon tiszta. Ám szükség volt egy 200-250 láb hosszú hullámtörőre, hogy az öbölbe betörő hullámok ne tegyenek kárt a díszletben. Az építés során figyelembe vették a környezetvédelmi szempontokat is. Az épületek és a környezet kialakításánál ügyeltek arra, hogy minimális hatással legyenek a helyi ökoszisztémára és a természeti környezetre.

Popeye Falu: erről szól a Popeye c. film

Popeye egy izmos, félszemű tengerész, aki igencsak szereti a spenótot. Popeye azért érkezik a faluba, hogy megtalálja az apját, majd szerelembe esik Olive Oyl-al. Később a féltékeny Bluto kapitány elrabolja Olive-t. Eközben egy eltemetett kincs miatt Popeye és Bluto bandája összecsapnak. De minden jó, ha a vége jó: Popeye megmenti Olive-t és győz a banda ellen.

Miről szól a Popeye

Popeye Falu Máltán - Nem bontják el a falut?

Igaz a falut eredetileg egy ideiglenes díszletnek építették, de a forgatás után a máltai kormány úgy döntött, hogy megőrzi és turisztikai látványosságként használja fel. Az épületeket ezért megerősítették és karbantartották, hogy hosszú távon is látogathatók legyenek. A faluban több mint 20 faház található, mindegyik egyedi kialakítással és dekorációval. Az épületek között megtalálhatóak Popeye háza, Olivia háza, a pékség, az iskola és a boltok, amelyek mindegyike részletesen kidolgozott belső térrel rendelkezik. Jelenleg az alábbi szórakozási lehetőséget kínálja a Popeye Falu:

  • Vízi játszótér, fürdőzés
  • Minigolf, hajókázás
  • Interaktív bemutatók
  • Tematikus események
  • Múzeum és kiállítások
  • Esküvő helyszín, szülinapi parti helyszín
  • Gyerekprogramok
  • Gasztronómiai élmények

A Popeye Falut megközelítése

1. Autóval
Autót bérelni a máltai repülőtéren és más helyeken is lehet.  Az autóbérlés kényelmes módja a sziget felfedezésének.

Útvonal: a Popeye Falut Anchor Bay-nél található, Málta északnyugati részén. A GPS használatával könnyen megtalálod a falut, amely jól jelzett útvonalakon keresztül érhető el. 

A pontos cím: Popeye Village, Triq Tal-Prajjet, Il-Mellieħa, MLH 4808, Málta

Parkolás: a faluban ingyenes parkolóhelyek állnak rendelkezésre a látogatók számára.

2. Tömegközlekedéssel
Busszal: Málta tömegközlekedése jól szervezett, és számos buszjárat áll rendelkezésre. Mellieħa városa közel van Popeye Faluhoz, és több buszjárat is közlekedik ide, majd onnan egy rövid taxizással, vagy gyalog is el lehet jutni a Popeye faluba.

Buszjáratok: például, ha Vallettából indulunk az X1-es buszjárat elviszi Mellieħa-ig, ahol átszállhatunk egy helyi buszra vagy taxira, amely elvisz a Popeye Faluhoz.

Vízi birodalom Popeye Falu

3. Szervezett túrák és transzferek
Szervezett túrák: számos turisztikai iroda kínál szervezett túrákat a Popeye Faluba. Ezek a túrák gyakran tartalmazzák az oda-vissza utazást, belépőjegyeket és esetenként étkezéseket is.

Hotel transzfer:  érdemes érdeklődni a szálláshelyen, hogy ők maguk szerveznek-e transzfert a Popeye Faluba.

4. Kerékpárral vagy gyalog
Kerékpár: ha az igazán aktív turisták közé tartozol, bérelj kerékpárt fedezd fel Málta szigetét, és gurulj el a Popeye Faluba is. 

Gyalog: amennyiben Mellieħa közelében van a szállásod, akár gyalog is elindulhatsz a Popeye Faluba. Az út festői, de számolni kell azzal, hogy némi időbe telik.

Emlékezetes Popeye Falu Máltán

Popeye Falu - Tippek

Nyitvatartási idő: ellenőrizd a Popeye Falu nyitvatartási idejét a látogatás előtt, mivel ezek szezonálisan változhatnak.
Jegyelővétel: érdemes előre megvásárolni a belépőjegyeket, különösen a főszezonban, hogy elkerüld a sorban állást.
Napvédelem: nyáron a napsütés erős, így mindenképpen legyen nálad fényvédő krém, valamilyen fejfedő és elegendő ivóvíz.

És ne hagyd a szálláson a fürdőruhád, mert a fürdési lehetőséget és a vízi játszóteret senki sem akarja kihagyni majd!

A Popeye Faluban járva emlékezz meg Robin Williams-ről, a nagyszerű színészről kinek számos filmjét ismerheted, és aki a híres Popeye-t alakította a filmben. Járj tisztelettel azokon az utakon a Popeye Faluban melyeken a színész és társai is tették. 

Ebben a cikkben olvashatsz

Legújabb tartalmak
Hirdetés
Olvass tovább