bakancslistashelyek_logo
,

A gyerekek legnagyobb kedvence: A Veresegyházi Medveotthon

Végre megérkezett a tavasz! A napsütéses hétvégi napokra pedig kell valami programot találni. Most egy olyan helyet mutatunk, ami Budapesttől csupán néhány kilométerre található, és a kisgyerekek valósággal rajonganak érte. Ez a Veresegyházi Medveotthon.

A Veresegyházi Medveotthonról

A Veresegyházi Medveotthon rengeteg pihe-puha macinak ad otthon, de a barna szőrgombócok mellett vannak egyéb különleges állatok is. De honnan a név, miért medveotthon a Veresegyházi Medveotthon? Először is tudni kell két dolgot, az első, és legfontosabb, hogy ez egy olyan hely, ahol az állatok boldogan élnek. Ez látszik is, van például egy hatalmas kifutó, ahol meg lehet figyelni, ahogyan sűrű fák árnyékában a farkasok falkában nyomulnak, és a macik is valóban boldognak tűnnek a hatalmas területen. 11 hektáros a terület, és viszonylag kevés állat van, mármint van bőven mit nézni, de nem kis ketrecekbe zsúfolva vannak nagyon sokan. A másik fontos tudnivaló pedig, hogy ez Közép-Európa egyetlen medveotthona, mely az Állatvédő Világszervezet (WSPA) és a Veresegyházi Önkormányzat összefogásával jött létre, ahogyan ezt a honlapon is írják. A 25 éve fennálló park, mára már állatkert rangot kapott, medvék, farkasok, hiúzok, alpakák, sőt még oroszlánok is élnek itt.

A Veresegyházi Medveotthon meglátogatása remek tavaszi program

A Veresegyházi Medveotthon meglátogatása tökéletes kora tavaszi program lehet. Ez hazánk harmadik leglátogatottabb állatkertje, ami többek között annak is köszönhető, hogy nagyon jól megközelíthető, illetve, hogy tökéletes szórakozási lehetőséggel várja a kisgyermekes családokat is. Mikor mi februárban voltunk, egy napsütötte szombaton voltak bőven autók, de a parkban egyáltalán nem lehetett tömeget érezni, sőt…. Budapesttől mindössze 25 km. Gödöllő – Szada – Veresegyház útvonalon haladva a vasúti átjáró után közvetlenül balra kell fordulni, az Árpád út – Patak utca útvonalon kell menni, de táblák jelzik, hol van a Medveotthon. Azt tudni kell, hogy 500 Ft a parkolás/autó. Mindenkit egy hatalmas pusztára terelnek, itt lehet parkolni, miután egy kapun áthaladva megváltottad a jegyedet. (Nekem ez kicsit fura volt, hogy külön fizetni kellett a parkolásért, hiszen nagyon máshogyan nem is lehet megközelíteni a parkot, mint autóval, és ha már ide jön az ember, miért ne parkolhatna ingyen….) Egyébként a jegyárak: 2900 Ft/fő, 3-18 éves korig 2400 Ft/fő, nyugdíjas 2400 Ft/fő, van családi jegy is, illetve 3 év alatt ingyenes a belépés.

A Veresegyházi Medveotthon tökéletes program gyerekeknek

Őszintén megvallva, és már annyi jót hallottam a Veresegyházi Medveotthonról, hogy sokkal többre számítottam. Látszik, hogy tényleg boldogok itt az állatok, ami nagyon fontos, de összességében nem egy hatalmas állatkert, ahol órákig el lehet időzni. Inkább a kisgyerekek élvezték nagyon az egészet, akik hosszas percekig nézték, ahogyan a macik vakaródznak. Van játszótér, és kismozdony is, és a medvéket is meg lehet etetni, ami külön élmény. Már egy ideje nem lehet mézet adni az állatoknak, de a bejáratnál lehet nasis dobozt vásárolni, ami felvágott gyümölcsökkel, és zöldségekkel van telepakolva, és amit be lehet dobálni a maciknak, akiknek ha van kedvük, megeszik, ha nincs, akkor ott marad. Összességében a kisgyerekes családoknak nagyon tudom ajánlani a veresegyházi Medveotthont, a gyermekek számára ez nagyon nagy élmény. És ahogyan már fentebb írtam, nemcsak maci van, hanem hiúzok, alpakák, nyuszik, és még egy hatalmas oroszlánház is van, sok-sok afrikai ragadozóval.

Ebben a cikkben olvashatsz

Legújabb tartalmak
Hirdetés
Olvass tovább

Legjobb pünkösdi programok a Balaton környékén

A Balaton környéke számos izgalmas programot kínál erre a hétvégére is. Mi megtaláltuk a legjobb pünkösdi programokat a Balaton környékén, a kikapcsolódáshoz és szórakozáshoz egyaránt!

Eger legjobb látnivalói és programjai

Egy kirándulásunk során eljutottunk Eger szívébe, így lehetőségünk adódott összegyűjteni nektek Eger legjobb látnivalóit és programjait, amiket semmiféleképpen se hagyjatok ki!