bakancslistashelyek_logo

Amit tavasszal mindenkinek látnia kell: Álomszép tulipános helyek Hollandiában

Nyugtassatok meg, hogy nem csak nekem óriási álmom elmenni egyik tavasszal Hollandiába, és felfedezni a végtelennek tűnő mesésé szín kavalkádban fürdőző tulipántengereket. Nézzük is merre kellene indulni, ha idén tavasszal végre megvalósíthatnám az álmomat. Íme a legszebb tulipános helyek Hollandiában.

Tulipános helyek Hollandiában

Egyébként, ha Hollandiában tulipánt akarunk látni, akkor nem kell nagyítóval a kezünkben keresgélni, hiszen ez az ország egy valódi tulipán nagyhatalom. Tavasszal tele van az ország szebbnél szebb tulipánokkal. Az összes város tulipánoktól hemzseg, egyik ismerősöm szerint „kis túlzással nem lehet úgy végig menni egyetlen utcán sem, hogy közbe ne látnál legalább 3 féle tulipánt”. Na de nézzük merre kell indulni, ha nem csak néhány tulipán, hanem színes tulipánmezőket szeretnénk látni idén tavasszal. Jöjjenek a legszebb tulipános helyek Hollandiában!

A legnagyobb tulipános hely Hollandiában: Keukenhof

A Keukenhof kertek látogatása tulipánszezonban a holland tavasz egyik legfontosabb eleme a culturetrip ajánlás szerint , és mernénk mi ennek ellentmondani? Ebben a kiterjedt parkban évente több mint 6 méter tulipánhagymát ültetnek el, lélegzetelállítóak a tájkertek a sok ezer színes tulipánnal. És ha ez még mind nem lenne elég,  Keukenhofban rendezvényeket is tartanak, többet is a tulipánszezon során, beleértve a hatalmas virágos felvonulást, amely több ezer látogatót vonz. 2024-ben a Keukenhof március 21-től május 12-ig tart nyitva, a hely nincs messze Amszterdamtól, így megközelíteni sem bonyolult!

A legnagyobb tulipanos hely Hollandiaban Keukenhof

Kimaradhatatlan tulipános hely Hollandiában Amszterdam is

Ha már Amszterdam környéke….akkor ez a csodás város sem maradhat ki! A holland Amszterdamnak meg van a maga bája, a stílusos épületeivel, biciklijeivel együtt, de igazán kerekké a történet a tulipánok nélkül nem válhatna. Amszterdamban soha nem nehéz tulipánt találni. Tudtad, hogy január 3. szombatján ünneplik Amszterdamban a Múzeum téren a tulipánok nemzeti napját? Áprilisban pedig az egész város egy igazi tulipános kertté változik, ugyanis ekkor tartják a Tulipánfesztivált. 100 000 tulipánt állítanak ki 75 helyszínen a város minden részén. Az esemény hivatalos honlapja szerint egész hónapban tart ez a nagyszabású esemény. Egy másik hely, ahol látni lehet tulipánokat Amszterdamban, a híres úszó virágpiac, amely az UNESCO-listás csatornagyűrű szívében található. A piac egész évben nyitva tart, és a tulipánok mellett más csodaszép virágokat is lehet kapni. Egyébként Amszterdamban Tulipán Múzeum is üzemel, ahol megtudhatjuk, honnan származnak a tulipánok, hogyan kerültek Hollandiába, és hogyan termesztik manapság őket.

Lisse egy álomszép tulipános hely Hollandiában

Lisse városát általában Keukenhofhoz kötik, valójában tulipánföldek százai veszik körül, amelyek főleg a nemzetközi piac számára termelnek virágokat. Ezek a hosszú, sokszínű földsávok elképesztően szépek és kerékpárral is könnyen megközelíthetők, remek fotókat is ehet itt csinálni. Nemcsak a hely szépsége, hanem a tulipánok régre visszanyúló története is különlegessé teszi ezt a helyet.

shutterstock 2154453369

Noordwijkerhout kihagyhatatlan tulipános hely Hollandiában

A Leiden és Haarlem városok között elterülő, termékeny tengerparti földterület nagy kiterjedésű tulipánmezőiről híres, nem véletlen, hogy a köznyelvben „de Duinen Bollenstreek”, magyarul a „dűne és hagyma régió” néven ismert. Ez a gyönyörű táj egy Noordwijkerhout nevű kis holland városon keresztül vezet, amely különösen jól ismert kiváló tulipánhagymáiról. A régió kerékpáros felfedezését ajánlják az utazókönyvek, mert így könnyebb megközelíteni, és az élmény is minden bizonnyal maradandóbb. Ne hagyd ki a különleges lluminated Bloemencorso tulipános felvonulást sem idén!

Noordwijkerhout legszebb tulipanos helyek

Ebben a cikkben olvashatsz

Legújabb tartalmak
Hirdetés
Olvass tovább
Budapest Paskal gyógyfürdő

Budapest gyógyfürdői – melyiket válaszd 2. rész

Az első részben áttekintettük Budapest gyógyfürdői közül a Dagály-, Dandár-, Gellért-, Király-, és Lukács gyógyfürdőket. Valamint különbséget tettünk termál és gyógyvíz között.  Budapest gyógyvizei –

Balnoterápia

Balneoterápia a Balatonnál

A balneoterápia is egyfajta élmény hotelnek mondható. Az élmény hotelek kínálata igen csak végtelen: az  izgalmas, szívet dobogtató, határaidat feszegetőn át, a tesi és lelki kényeztetést nyújtókig