bakancslistashelyek_logo

Tenerife az örök nyár szigete: Miért érdemes Tenerifén nyaralni?

A magyar turisták számára Tenerife különleges vonzerőt jelent, és nem is véletlenül. Na de, miért érdemes Tenerifén nyaralni? A sziget változatos tájai révén mindenki talál magának valami egészen különleges élményt, legyen szó vulkanikus tájakról, delfin vagy bálna figyelésről, túrázásról vagy kirándulásról egyaránt.

Miért érdemes Tenerifén nyaralni: igazi kincsesláda

Tenerife, a Kanári-szigetek legnagyobb és egyben legnépesebb szigete, olyan úti cél, ami az egész családnak tartogat valami különlegeset. Az Atlanti-Óceánban fekvő sziget közepét hegyek borítják. Ezen a szigeten helyezkedik el többek között Spanyolország legmagasabb csúcsa, ami a világ egyik legnagyobb vulkánja is egyben, a Teide vulkán. Érdekesség képpen megjegyzem, hogy az itt található bioszféra-rezervátum otthona, a legtöbb bennszülöttnek Európán belül. Trópusi éghajlatának köszönhetően pedig egész évben kellemes idő várja az idelátogatókat.

Miért érdemes Tenerifén nyaralni: itt mindig jó idő fogad minket

Tenerifén egész évben kellemesen mérsékelt éghajlat uralkodik, sőt januárban a legalacsonyabb hőmérséklet mindössze 17 fok! Az örök nyár szigete néven ismert, évente átlagosan több, mint 300 napsütéses nap van, és itt az eső sem tart túl sokáig. A sziget és déli része Szaharai meleg szelek révén meleg és száraz, míg az északi rész hűvösebb, és nedvesebb.

Miért érdemes Tenerifén nyaralni: delfin-és bálna figyelés 

Gondoltad volna, hogy a szigetet körülvevő óceán mintegy 30 különböző bálna és delfinfajnak ad otthont? A Los Christianosból, illetve a Los Gigantesből induló sétahajókról meg is lehet nézni ezeket az állatokat a közel 3 órás út során. Néhány hajót úgy díszítenek ki, mint egy kalózhajót, ami a kicsik számára hatalmas izgalom. A legtöbb utat le lehet foglalni online, de a helyszínen, lehet, hogy olcsóbb ajánlatot tudunk kötni.

Miért érdemes Tenerifén nyaralni: turista paradicsom

A sziget változatos és sziklás térrel rendelkezik, ami kedvez a túrázni vágyóknak. A Teide Nemzeti Park a már említett vulkán otthona. Vulkanikus tájjal, fenyőerdőkkel, zöldellő völgyekkel várja a természet az idelátogatókat, ahonnan megcsodálhatják a sziget ezen szépségét. A kezdők szervezhetnek vezetett túrákat, míg a tapasztalt túrázók egyedül is megtalálják a helyüket.

Miert erdemes Tenerifen nyaralni Teide vulkan

Miért érdemes Tenerifén nyaralni: csodálatos homokos strandok

Nem meglepő információ, de Tenerifén látványosan jó strandok találhatók. A turisták és a helyiek körében egyaránt kedvelt szakasz a pálmákkal övezett Las Teresitas, ami mindössze 10 percnyire helyezkedik el a sziget fővárosától. A La Tejita aranyhomokos partja is említésre méltó, de a Mi kedvencünk a Playa de las Vistas, aminek víze sekély és biztonságos.

Miért érdemes Tenerifén nyaralni: legszebb spanyol falucska, Masca

Mascát gyakran Tenerife, sőt a Kanári- szigetek legszebb falujaként emlegetik. Az aprócska falucska a Teno-hegység között, a sziget nyugati oldalán fekszik és körülbelül mindössze 100 lakosnak ad otthont. Mély szakadékok és buja növényzet veszi körbe ezt az idilli helyet. 1991-ig még út sem vezetett a kicsiny településhez, amely a falusi varázsával népszerűvé vált a turisták körében.

Tenerife valójában egy varázslatos hely, tele lenyűgöző látnivalóval és élményekkel. Ha még nem jártál itt, érdemes felfedezni ezt a csodás szigetet! Ha nem tudod mikor édemes megvásárolni a repjegyet, mi segítünk, kattints IDE!

Ebben a cikkben olvashatsz

Legújabb tartalmak
Hirdetés
Olvass tovább

Legjobb pünkösdi programok a Balaton környékén

A Balaton környéke számos izgalmas programot kínál erre a hétvégére is. Mi megtaláltuk a legjobb pünkösdi programokat a Balaton környékén, a kikapcsolódáshoz és szórakozáshoz egyaránt!