bakancslistashelyek_logo

Ez a balatoni falu olyan csodás, mintha nem is Magyarországon lenne: Salföld, a mesebeli hely

Magyarország számtalan gyönyörű helyet rejt magában, és közöttük van egy kis falu, amely magával ragadja az idelátogatókat. Ez a kincs Salföld, amely a Balaton partján fekszik, és egyedi szépségével olyan varázslatos élményt nyújt, mintha egy másik világba lépnénk.

Salföld a Balaton északi partján fekszik

Ha a Balatonra gondolunk, sokunk első gondolatai a balatoni szabadstrandok, siófoki látnivalók, a lángos és társai – azonban a falu, amit most bemutatok ezektől a dolgoktól merően mást mutat.

Salföld egy kis, bájos település a Balaton északi partján, csupán néhány kilométerre található az egyik népszerű üdülőhelytől, Révfülöptől. Közelsége ellenére Salföld mégis egy csendes és békés oázis maradt az idők folyamán. A településnek köszönhetően a látogatók a nyüzsgő strandok és üzletek helyett itt a természet lágy ölén pihenhetnek meg.

Salföld mesebeli házai és rendezett utcái egy másik világba repítenek

A falu leginkább a mesés tájról és a tradicionális épületekről híres. Az apró, fehérre meszelt házak és a cserepes tetős kunyhók a vidéki élet hangulatát idézik, és mindezt még a modern világ kényelmével ötvözik. Az elvarázsolt kis utcákon sétálva a múltba repülünk, és belekóstolhatunk az autentikus magyar falusi életbe.

Salföld várja a kirándulókat is: fantasztikus helyeken sétálhatunk

A balatoni kirándulás az én szívemhez nagyon közel áll, hiszen ezer arca van a Balatonnak, ezek közül kiemelkedik Salföld, hiszen természeti szépségek tekintetében Salföld semmivel sem marad el a környező turisztikai célpontoktól. A Salföldi Major a Balaton-felvidék legnagyobb állatparkja, amelyet a Nemzeti Park szorosan együttműködve működtet. Ez a különleges hely az őshonos magyar háziállatok széles választékát mutatja be, és egyben egy igazi, működő gazdaság, ahol a látogatók közelről megismerkedhetnek a mindennapi élettel és az agráripari tevékenységekkel.

Az állatpark számos izgalmas programot kínál az érdeklődőknek. Az állatsimogatóban a látogatók közvetlen kapcsolatba kerülhetnek a kedves állatokkal, és érezhetik a kezük alatt az állatok puha bundáját, tollazatát vagy szőrét. Ez különösen a gyerekek számára lehet felejthetetlen élmény, és emellett a felnőtteknek is mosolyt csal az arcára.

A major mellett büszkén áll az időtálló Szent Máté-templom, amely egy különleges barokk épület és a vidék kulturális és vallási központja. Az impozáns templom 1769-ben épült, majd a XIX. században jelentős bővítéseken esett át, amelyek méltóan emelték ki annak szépségét és történelmi jelentőségét.

A templom külseje magával ragadja a látogatókat a lenyűgöző barokk stílusával és az időtálló építészeti megoldásokkal. A bejárattal szemben magasodik az elegáns harangtorony, amely a táj szimbólumává vált az évszázadok során. A templom főhomlokzatát díszítő domborművek és faragott részletek egyaránt tanúskodnak az épület gazdag történelméről és művészi értékéről.

Salföld éttermei helyi ízekkel várnak minket

Salföld gasztronómiai élményekben sem szűkölködik. A helyi éttermek és fogadók autentikus magyar ételekkel várják a vendégeket. Kóstolják meg a friss halakat, a helyi sajtokat és a finom borokat, amelyek a Balaton-felvidék bortermelő régiójának részei.

Aki ellátogat Salföldre, az szinte egy másik világba csöppen, ahol a természet, a hagyomány és a nyugalom összetalálkozik. A falu kis mérete ellenére gazdag élményeket kínál mindenkinek, aki egy igazán autentikus magyar vidéki környezetben szeretne feltöltődni. Salföld egy olyan hely, amely örökre emlékezetes marad, és ahol a szívünkbe zárjuk az itt szerzett élményeket.

Ha valaki azt állítaná, hogy ez a balatoni falu olyan csodás, mintha nem is Magyarországon lenne, azt könnyedén elhinnénk neki, hiszen Salföld egy igazi rejtett kincs, amely csak arra vár, hogy felfedezzék és megőrizzék szépségét a jövő generációk számára.

A csodás képeket Kerekes Norbert és Máté Balázs fotós készítette.

Ebben a cikkben olvashatsz

Legújabb tartalmak
Hirdetés
Olvass tovább
Budapest Paskal gyógyfürdő

Budapest gyógyfürdői – melyiket válaszd 2. rész

Az első részben áttekintettük Budapest gyógyfürdői közül a Dagály-, Dandár-, Gellért-, Király-, és Lukács gyógyfürdőket. Valamint különbséget tettünk termál és gyógyvíz között.  Budapest gyógyvizei –

Balnoterápia

Balneoterápia a Balatonnál

A balneoterápia is egyfajta élmény hotelnek mondható. Az élmény hotelek kínálata igen csak végtelen: az  izgalmas, szívet dobogtató, határaidat feszegetőn át, a tesi és lelki kényeztetést nyújtókig