bakancslistashelyek_logo

A Balaton kincses doboza már tavasszal is izgalmakkal vár: A legjobb tavaszi programok Tihanyban (2024)

Érdekelnek az idei évi legjobb tavaszi programok Tihanyban? Mutatom őket!Ki mondta, hogy a Balatonhoz csak nyáron érdemes menni? A magyar tenger partja télen, nyáron, sőt még tavasszal, és ősszel is bőven tartogat látnivalót, és tennivalót. Például a Balaton igazi kis ékszerdoboza, Tihany is mesés programokkal vár már márciusban is!

A legjobb tavaszi programok Tihanyban korán kezdődnek: Parfümkészítő workshop

Csak szerintem a mesés illatok évszakja a tavasz? Mikor erről írok, szinte már érzem is a friss virágillatot az orromban. Ha te is az illatok nagy szerelmese vagy, akkor van egy csodás hírünk: már februárban lesz egy nagyon izgalmas tavaszi programok Tihanyban, méghozzá egy parfümkészítő workshop az Illatok Háza parfümériájában. Mesés illatokat szaglászhatsz, meghallgathatod a parfümök történetét, és kikeverheted saját illatodat is. Részletek, jelentkezés, árak és minden fontos infó a Facebook eseménynél megtalálható. Ja és a dátum: 2024 február 17; 10:00.

Lesznek extrém tavaszi programok is Tihanyban

Ha szeretnéd igazán stílusosan nyitni a tavaszt, akkor csatlakozz azon extrém sportolók közé, akik egy Balaton átúszással indítják a tavaszt. Persze, ha nem vagy elég jó formában, akkor semmiképpen sem ajánljuk, hogy a hideg vízben kísérletezz a magyar tenger átkartempózásával, de nézni akkor is nézheted. Az esemény dátuma előreláthatólag: 2024. március 02., szombat, 9:30., de ez még változhat az időjárás függvényébe, rajt a Tihanyi révnél. Az úszás kvalifikációhoz kötött, ezzel kapcsolatban is minden részletet megtalálhatsz ITT.

Tavaszi programok Tihanyban húsvétra

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de engem nagyon meglepett, hogy idén ilyen korán, még márciusban betoppan hozzánk a húsvéti nyuszi. Ennél jobban már csak azon lepődtem volna meg, ha Tihanyban eme ünnep alkalmával nem szerveznek semmilyen tavaszi programot. Szerencsére a tihany.hu oldalon azt találtam, hogy március 31. vasárnap 14-17 óráig lesz egy Húsvéti Nyuszibuli és Tojástánc nevezetű program a Tihanyi Tájházak udvarán. Több részletet még nem közöltek a szervezők, de így előre izgalmasnak hangzik.

A legjobb tavaszi programok Tihanyban: Echo Fesztivál Tihanyban 

Minden évben nagyon különleges tavaszi programokkal készülnek Tihanyban, és ez alól 2024-sem lehet kivétel. A Tihanyi visszhang legendájáról hallottál már? Ebben a cikkben részletesen el lehet olvasni az egész története, az is kiderülhet, hogy hová tűnt el a visszhang. De most nem ez a lényeg, hanem a visszhang, azaz az „Echo” köré szerveződött tavaszi fesztivál, ami április 27-én lesz Tihanyban. Kézműves foglalkozásokkal, gyerekprogramokkal, és nagyszerű koncertekkel készülnek ebben a tündéri kis városkában. Csatlakozzatok a programhoz ITT.

A legjobb tavaszi programok Tihanyban: Kecskeköröm Ünnep

Nemcsak a visszhang, hanem a kecskeköröm is legendás Tihanyban, amiről szintén nagyszabású programokkal kell megemlékezni minden év tavaszán. Sok információnk nincsen az eseményről egyelőre csak annyit látunk a tihanyi oldalakon, hogy a tervezett dátum április 27-28. A FesztiválPortálon írtak még néhány részletet a legendás, a Belső-tó partján tartandó eseményről.

Tihany minden évszakban csodálatos! Köszönjük a csodaszép képeket Máté Balázs fotósnak!

Ebben a cikkben olvashatsz

Legújabb tartalmak
Hirdetés
Olvass tovább