bakancslistashelyek_logo

Legjobb pünkösdi programok a Balaton környékén

Ahogy beköszöntött a tavasz és közeledik a pünkösd hétvége, sokan már izgatottan tervezgetik, hogyan töltsék az időt a hosszúhétvégén. A Balaton környéke számos izgalmas programot kínál erre a hétvégére is. Tarts velünk, mi segítünk megtalálni a kikapcsolódáshoz és szórakozáshoz egyaránt!

Legjobb pünkösdi programok Balatonfüreden

Jó hírünk van, idén immáron 22. alkalommal rendezik meg a Hal és Bor Ünnepet Balatonfüreden. Ez az esemény a helyi gasztronómia és borászat gazdagságát ünnepli, melynek a híres Tagore-sétány ad otthont. A fesztiválon friss halakat és kiváló borokat kínálnak, miközben egyéb programok, koncertek és kézműves vásárok teszik még érdekesebbé a rendezvényt.

És ha szeretnétek a pünkösdi hétvégét igazán kihasználni, akkor ajánljuk, hogy fedezzétek fel a Balaton legújabb 5 csillagos superior hotelét, a Balatonfüredi Viniferát, ahol különleges pünkösdi ajánlattal készülnek, melynek a részekén ingyenes borkóstoló túrán vehettek részt. 2000 négyzetméteres wellnessel várnak, és ami a legjobb, az időjárás miatt sem kell aggódnotok, hiszen ha rossz az idő, akkor az 5 beltéri medencében tudtok pihenni, ha pedig süt a nap, akkor ugyanennyi medence vár titeket kint is.

Legjobb pünkösdi programok Siófokon

Siófok a Balaton déli partján fekvő felpezsdült város. Ebben az évben itt kerül megrendezésre a Pünkösdi Szezonnyitó. Számtalan szabadidős tevékenység mellett, gasztrovásárral, finom balatoni borokkal és koncertekkel várják az idelátogatókat. Az utóbbi a Plázs megújult színpadán kapnak helyet, itt lesz például a Hooligans, a TNT, de a kisebbekre is gondoltak, sőt minden korosztály számára kikapcsolódást ígér.

Legjobb pünkösdi programok Balatonalmádiban

Tudtad, hogy idén rendezik meg első alkalommal a magyar Folk Utcazene Fesztivált? Céljuk, hogy Balatonalmádi utcáit betöltsék zenés mulatsággal, a járókelőket táncra és énekre buzdítsák, így ünnepelve együtt történelmi kultúránkat.

Legjobb pünkösdi programok a Balatonnál: fedezd fel a tó környéke rejtett kincseit

A pünkösdi hétvége remek alkalom arra, hogy felfedezzük a Balaton környékét, íme néhány kirándulási alternatíva:

  • Fedezd fel a Badacsony hegyét és környékét, ahol gyönyörű túraútvonalak várják a kirándulókat. A hegy lábánál kezdve, kanyargós ösvényeken haladva felfedezhetjük a vulkanikus táj titkait, miközben gyönyörködhetünk a Balaton csodás panorámájában.
  • A Tihanyi-félsziget a Balaton egyik legvarázslatosabb része. A félszigetet a Tihanyi Bencés Apátság uralja, ami lélegzetelállító látképet nyújt a tóra.
  • A Káli-medence egyedülálló atmoszférájával lenyűgözi a látogatókat. A medencét festői falvak, szőlőültetvények geológiai érdekességek és vulkanikus képződmények alkotják. Maga a nyugalom szigete, itt megtapasztalhatjuk a vidék igazi csendjét.
  • Balaton-felvidéki várromról páratlan kilátás nyílik a „magyar tengerre”. Csobánc középkori várának mára már csak a maradványait láthatjuk, mondhatni csak a vár keleti oldalának részei maradtak egészen egyben, azonban így is tökéletes történelmi kirándulás részesei lehetünk. Balaton környékén számos történelmi vár is található, melyek lenyűgöző látványuk mellett gazdag történelmi emlékeket őriznek. Például itt a környéken található a Szigligeti vár, Rezi, Tátika, Sümegi vár.

Legjobb pünkösdi programok a Balatonnál: hajózás

A pünkösdi hosszúhétvége remek lehetőséget kínál a hajózás szerelmeseinek a Balatonon. A tó kínálata széles választékkal szolgál, a romantikus sétahajózástól kezdve egészen a körutazásig. A Balaton-partjának több pontjáról indulnak sétahajózások, ami tökéletes kikapcsolódást jelenthet az egész család részére.

Itt biztosan mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb programot, legyen szó kikapcsolódásról, gasztronómiai élményekről vagy egyszerű pihenésről a tóparton.

Ebben a cikkben olvashatsz

Legújabb tartalmak
Hirdetés
Olvass tovább

Legjobb pünkösdi programok a Balaton környékén

A Balaton környéke számos izgalmas programot kínál erre a hétvégére is. Mi megtaláltuk a legjobb pünkösdi programokat a Balaton környékén, a kikapcsolódáshoz és szórakozáshoz egyaránt!