bakancslistashelyek_logo

Kevésbé ismert utazási célok, amik meglepően olcsóak

Az élet túl rövid ahhoz, hogy ugyanoda utazz, mint minden más turista. Bár annyira szeretem Párizst, Rómát és New Yorkot, mint bárki mást, nincs nagyobb élvezet, mint felfedezni a világ minden táján megbúvó, (többnyire felfedezetlen) egyedibb utazási célpontokat. Azok az úti célok, amelyek tökéletesek olyan emberek számára, mint te és én, akik hosszabb ideig nyaralnak; azok, akik olcsón szeretnének utazni, de mégis a teljes élményre vágynak, ha arról van szó.

Taranaki – Új-Zéland

Taranaki egy régió Új-Zéland északi szigetének nyugati partján. Híres az aktív, de csendes rétegvulkánról, a Mount Taranakiról, amely büszkén tornyosul az egész tartomány felett.
Taranaki gyönyörű fekete homokos strandokkal van felszerelve, amelyek mesés szörfözési lehetőségeknek adnak otthont, ami azt jelenti, hogy télen ugyanazon a napon síelhetsz és szörfözhetsz is!
Azt mondják, hogy a legjobb idő Új-Zéland meglátogatására nyáron van, de Új-Zéland minden évszakban mesés.
Ne feledd azonban, ha tavasszal vagy ősszel látogatsz Taranakiba, ne felejts el egy könnyű kabátot vinni. Új-Zélandnak sok titka van, amelyekről csak a helyiek tudnak, és ezek egyike az a tény, hogy Új-Zélandon egy nap alatt rendszeresen négy évszakot él meg az ember egyszerre – ezt Új-Zéland online marketing hirdetései kevésbé taglalják, de mindenképpen jó tudni. Persze a hely varázslatából ezt semmit sem vesz el.

PSX 20220728 071912
Nézz körül

KÖLTSÉGVETÉSI TIPP

Taranakinak rengeteg ingyenes programja van, beleértve a túrázást, a hegyi kerékpározást és a vulkánmászást! Tegyél egy sétát a tengerparti sétányon, és nézd meg a naplementét, mielőtt elfogyasztasz egy pohár bort a számos bár egyikében.

 

Mirrisa – Sri Lanka

Bár Srí Lanka egyre népszerűbb, még mindig viszonylag alulértékelt úti cél. 
Az Indiai-óceánnal körülvett Srí Lanka aranyhomokos strandokat, mesés ételeket, lenyűgöző vadvilágot, lélegzetelállító tájat és barátságos embereket tartogat számunkra.
Ha ez nem elég ahhoz, hogy meggyőzön téged arról, hogy Srí Lankát vedd a következő úti célként, akkor nézd meg képeken, milyen Mirissa városa, amely lenyűgöző stranddal, csodálatos éttermekkel és lassú Srí Lanka-i élettel vár téged.
 

KÖLTSÉGVETÉSI TIPP

Menj busszal Mirissából Galle gyönyörű városába. Az utazás nem kerül többe 350 Forintnál és az élmény – egy nyitott ablak mellett ülni a helyiek között – felbecsülhetetlen.
A Mirissa-i buszmegálló melletti pizza étterem Srí Lankán is a legjobb (és nagyon kedvező árú!)

 

Verona – Olaszország

Veronát az egyik alulértékelt úti célnak nevezném Európában, mert mindig úgy tűnik, hogy a Rómával és Firenzében szemben mindig hátul marad! Indulás előtt feltétlenül nézd meg azokat a gyakori hibákat, amelyeket az utazók általában figyelmen kívül hagynak, amikor Olaszországba utaznak.
Míg sok európai város sokkal több elfoglaltságot kínál családként, Verona elragadja szívedet, ha romantikára és visszafogott exkluzivitásra vágysz a pároddal.
A Shakespeare Rómeó és Júliájának színhelyeként használt középkori város, amely a kanyargó Adige folyó között épült, maga a romantikus olasz város lényegében.
Világszínvonalú éttermek, vásárlási lehetőség a rivális, csillogó Rómában, és az ókori római amfiteátrumban megrendezett hatalmas előadások révén fülig beleszeretsz Veronába és természetesen még jobban egymásba a pároddal!

Ebben a cikkben olvashatsz

Legújabb tartalmak
Hirdetés
Olvass tovább