bakancslistashelyek_logo

Kaposvár legjobb étterme: Memoriae étterem – Kalandozás Somogy megye szívében

Somogy megye sokaknak a Balaton déli partja miatt lehet ismerős, azonban a kicsit nagyobb kalandor kedvvel rendelkezőknek mindenképpen ajánlom, hogy kicsit jobban is nézzen szét itt. Többek között Kaposvár legjobb étterme, a Memoriae étterem miatt is érdemes kicsit délebbre indulni a magyar tengertől.

Kaposvár rengeteg látnivalót, és egy szuper éttermet is tartogat

Egyik balatoni utazásunk során jött a gondolat, hogy miért ne fedeznénk fel Somogy megye fővárosát, azt a Kaposvárt, amiről már annyi jót hallottunk. Már az is nagyon különleges a városban, hogy a 67-es úton, az ismert dalt hallgatva juthatunk el ide, de azt is érdemes tudni a városról, hogy 2010-ben elnyerte „Magyarország legszebb főtere és főutcája díjat”, csodaszép szecessziós épületeinek köszönhetően. Ha itt járunk, akkor az olyan művészeti érdekességek, mint a Rippl-Rónai Emlékház és Látogatóközpont és a Vaszary Képtár mellett Kaposvár csodás belvárosa is kihagyhatatlan. A belváros utcáin sétálva tényleg nagyon különleges épületeket lehet lelni, az épületeknek a homlokzatát, ablakait is érdemes megnézni. Kaposvár a 19-20. század fordulóján épült ki, és ennek nyomai még ma is meglátszanak az utcaképen. Tényleg órákat el lehet bolyongani a városban, mi egy ilyen bolyongás során bukkantunk rá a Memoriae étteremre, ami legalább annyira csodás, mint ez a város, így úgy gondoltuk, érdemel egy külön cikket.

Ez Kaposvár legjobb étterme

Meg merem azt is kockáztatni, hogy a Memoriae étterem nemcsak Kaposvár legjobb étterme, hanem egész Somogy megyében nem találni párját. Ha te is kicsit másra vágysz, mint a Balaton parti hekk, és lángos, kicsit kényeztetnéd az ízlelőbimbóidat, akkor ajánlani tudjuk ezt az éttermet. Már külsőre is nagyon megfogott minket, majd belépve egy hatalmas elefánt szobor fogadott, amiről utóbb megtudtuk, hogy azért van ott, mert feledhetetlen éttermi élményt szeretnének biztosítani. Hiszen az elefánt sohasem felejt. Egyébként ez sikerült is, a kiszolgálás színvonala, az étlap, az ételek minősége, és a tálalás is teljesen elvarázsolt minket.

Miért a Memoriae étterem Kaposvár legjobb étterme?

A Memoriae étterem nem a számomra megszokott étterem, nem a tipikus hagyományos magyar ételek vannak az étlapon, hanem igazi gasztronómiai különlegességek. Az étlap folyamosan változik, ahogyan a szezonok is, nyáron nagyon sok frissítő íz volt az étlapon, de egyszer voltunk karácsony környékén is, és olyan finom ünnepi menüt ettünk, ahol még sehol máshol. A főételek, és a desszertek is a hagyományos ételek, és ízek újragondolásával születtek. Egy igazi minőségi gasztronómiai specialitásokat felszolgáló étterem, ahol a tálalásra is nagyon figyelnek, de mégis megfizethető árakkal dolgoznak. Randihoz, évforduló megünnepléséhez, születésnaphoz, vagy bármilyen különleges eseményhez tökéletes választás. Az autóval érkezőket különleges alkoholmentes koktélokkal várják. A Memoriae szerintem a legjobb étterem Kaposváron, az étlapját itt tudjátok megnézni. Minden héten vannak chef ajánlatok is.

Ebben a cikkben olvashatsz

Legújabb tartalmak
Hirdetés
Olvass tovább

Legjobb pünkösdi programok a Balaton környékén

A Balaton környéke számos izgalmas programot kínál erre a hétvégére is. Mi megtaláltuk a legjobb pünkösdi programokat a Balaton környékén, a kikapcsolódáshoz és szórakozáshoz egyaránt!

Eger legjobb látnivalói és programjai

Egy kirándulásunk során eljutottunk Eger szívébe, így lehetőségünk adódott összegyűjteni nektek Eger legjobb látnivalóit és programjait, amiket semmiféleképpen se hagyjatok ki!