bakancslistashelyek_logo

Fényshow, és meseszerű hangulat – Garden of Lights a Füvészkertben

A Garden of Lights kiállítás már több európai helyszínen is nagy sikert aratott, idén pedig a mi annyira nagyon szeretett Füvészkertünket öltöztetik be mindenféle mesés fényekbe. Mi alig várjuk már, hogy – ahogyan egyik ismerősöm fogalmazott- az Avatar jeleneteiben érezhessük magunkat Budapest belvárosában. Jön a Garden of Lights a Füvészkertben 2023-ban!

Garden of Lights a Füvészkertben

Az ELTE Füvészkertjét azt hiszem, nem kell senkinek sem bemutatnom, hiszen sok-sok éve már egy fontos helyszínül szolgál a fővárosi forgatagban. Tudtad, hogy ez hazánk első füvészkertje? Nemcsak az első, hanem az egyik leglegendásabb is minden bizonnyal, ha máshonnan nem, akkor Molnár Ferenc művéből mindenkinek ismernie kell. Itt történt a tragikus eset, itt kellett Nemecseknek többször is fürödnie…. Nem véletlen hát, hogy ez a hely a Kulturális Örökség oltalma alatt áll, és az sem, hogy a Garden of Lights multimédia-kiállításnak is ezt a helyet találták  a legjobb választásnak.  

Garden of Lights a Füvészkertben: mesebeli fényshowra kell készülni

Már október végétől kezdődik a nagyszabású produkció, és teljes télen át tart majd a csodás fényvetítés. Már el is kezdődtek az előkészületek, sok részletet még nem ismertettek a szervezők, de ha minden jól megy, akkor nemsokára megkezdik a jegyek értékesítését. Mivel már több európai helyszínen is volt ilyen jellegű kiállítás, bemutató, vagy hívjuk akárhogy is, biztosak lehetünk benne, hogy ez a hazai esemény is nagyon jól fog sikerülni. Európa szerte több mint egymillió látogató csodálta már meg a Garden of Lights multimédia-kiállítást. A tervek szerint egészen pontosan október 20-án kezdődik meg az esemény, és ahogyan írtam, tart majd tavaszig, úgyhogy érdemes belevésni a naptárba, és nem lemaradni erről a nagyszabású, és különleges showról.

Garden of Lights Budapesten a mi Füvészkertünkben

A Garden of Lights multimédia-kiállítás Európa szerte nagyon népszerű, a tapasztalatok azt mutatják, hogy előre kell rá jegyet foglalni, mert gyorsan elkapkodják. Kicsiket és nagyokat elvarázsolnak a fények különleges kompozíciói, amik remekül mutatnak majd a Füvészkert egyébként is varázslatos helyszínein. Az ELTE Füvészkertjének kapui még 1771-ben nyíltak ki, és a mai napig nagyon sok látogatót fogadnak be. A 3 hektáros területen 8000 fajta növényt lehet alaposan szemügyre venni, vannak egészen különleges, védett fajok is. Egy egész délutános program lehet itt körbejárni, este pedig jöhet a ráadás fényjáték! A Garden of Lights munkatársai úgy alakítják ki a kiállítást, hogy közben ügyeljenek a természeti értékekre, és azért tavaszig tart a kiállítás, hogy a fények helyét a rügyek vehessék át az évszakváltáskor.

A főkép csak illusztráció, mivel még csak az előkészületek zajlanak, magáról a kiállításról nem tudunk képet mutatni.

Ebben a cikkben olvashatsz

Legújabb tartalmak
Hirdetés
Olvass tovább

Legjobb pünkösdi programok a Balaton környékén

A Balaton környéke számos izgalmas programot kínál erre a hétvégére is. Mi megtaláltuk a legjobb pünkösdi programokat a Balaton környékén, a kikapcsolódáshoz és szórakozáshoz egyaránt!

Eger legjobb látnivalói és programjai

Egy kirándulásunk során eljutottunk Eger szívébe, így lehetőségünk adódott összegyűjteni nektek Eger legjobb látnivalóit és programjait, amiket semmiféleképpen se hagyjatok ki!