bakancslistashelyek_logo

Nemcsak a karácsonyi vásár nagyon hangulatos – bécsi húsvéti vásár (2024)

Karácsonyi vásározni Bécsben igazi hagyomány már – rengetegen utaznak el az adventi időszakban a csodásan dekorált osztrák fővárosban csizma alakú bögréből inni forralt bort, megcsodálni a csillogó épületeket. De azt tudtad, hogy ehhez hasonlóan tavasszal a bécsi húsvéti vásár vár?

A bécsi húsvéti vásárokról

Ahogyan karácsonyi vásárból sem egy van Bécsben, úgy húsvéti vásár is van több is, a város különleges pontjain. Amikor a standok sora bukkan fel valami magasztos történelmi környezetben, és számtalan alakú, méretű és színű tojást tartalmaz, akkor tudni lehet, hogy Bécsben húsvéti vásárra készülnek, vagy éppen már fel is készültek. Ha szereted a különleges húsvéti termékeket, és a történelmi épületeket, akkor idén tavasszal mindenképpen el kell utaznod Bécsbe.

Bécsi húsvéti vásárok meglátogatása

Jó hír, hogy igazán nincsen messze autóval is könnyedén meg lehet közelíteni, de Budapestről busz is indul, illetve a Flixbusznál is el lehet csípni nagyon jó árú jegyeket, vannak buszok kora reggel, és késő este, így akár csak egy napra is ki lehet menni, és megnézni a bécsi húsvéti vásárok kínálatát, valamint a csodás bécsi látnivalókat. Kézműves termékek, valamint regionális ételek és italok várnak. A legnagyobb bécsi húsvéti vásárok a Freyung, az Am Hof és a Schönbrunn piacok. Számos vásár kínál nagyszerű szórakozást és családbarát tevékenységeket. A színes húsvéti piacokon igazán átérezheted az osztrák húsvét ünnepi hangulatát!

A bécsi húsvéti vásárok is olyanok, mint a karácsonyiak?

Általában az embereknek ez szokott az első gondolatuk lenni. De hát, hogyan is lehetnének? Amikor a húsvét egy teljesen másmilyen ünnep, mint a karácsony? A karácsonyi vásárok egy olyan városban zajlanak, amely tele van szezonális illatokkal, hangokkal, fények és színek keverékével, egy ünnepi Bécsben. Ezzel szemben a húsvét nem a fényekről, illatokról szól, egy sokkal visszafogottabb ünnep mindenhol, nemcsak Bécsben. Szerintem pontosan ezért jobbak a bécsi húsvéti vásárok, mint a karácsonyiak – nem veszik el eme mesés főváros fényét, a tojások, csokoládényulak szépen belesimulnak a történelmi épületek közé, és egy visszafogott, de különleges hangulatot adnak a tavaszi virágoktól pompázó Bécsnek. Csodaszép kézműves technikákkal díszített tojásokat árulnak, de persze csokoládés termékeket is lehet vásárolni.

Mikor érdemes bécsi húsvéti vásárba menni?

A húsvéti bécsi vásárok általában húsvét előtt 2 és fél héttel kezdődnek, és húsvét hétfőig tartanak. A fő piacok idén, 2024. március 15-16-án indulnak, és április 1-2-ig tartanak. A piac nyitvatartási ideje változó, de általában délelőtt nyitnak, és kora és este (18-21 óra) között zárnak. Különösen a szombatok, vasárnapok és a hosszú húsvéti hétvégék lehetnek mozgalmasak.

Schönbrunni bécsi húsvéti vásár 2024

A schönbrunni kastély előtti húsvéti piac az egyik legromantikusabb húsvéti vásár. A palota barokk hátterében 70 kiállító kínál mindenféle kulináris élvezetet, valamint dekoratív húsvéti dekorációkat és Ausztriából származó kézműves termékeket. Készülj fel arra, hogy rengeteg tojást látsz majd itt – csokoládé, kézzel festett, kerámia és még sok-sok különlegesség. Számos osztrák húsvéti specialitást is megkóstolhatsz. A schönbrunni kastély húsvéti vásárának csúcspontjai közé tartoznak az egész napos udvari körhinta, a délelőtt 11-kor élőzenei koncertek és 13-17 óráig interaktív játékok. A zenei kínálatban jazz és swing zenekarok is szerepelnek, vidám ritmusaikkal szórakoztatják a látogatókat. A piac 10-18 óráig tart nyitva, (2024. március 16.–április 2.).

Freyungi bécsi húsvéti vásár 2024

A Freyung-i húsvéti vásár a legnagyobb tojásrakással, valamint hagyományos művészetekkel és kézműves termékekkel büszkélkedhet. Közel van az Am Hof piacaihoz és a Bécsi Egyetem Campusához is, ahol számos lehetőség nyílik különféle kézműves mesterségek kipróbálására és valami egyedi vásárlásra is. A vásár 10 órától este 8 óráig tart nyitva (2024. március 15.–április 1.).

Am Hof bécsi húsvéti vásár 2024

Az Ostermarkt am Hof egy történelmi téren található, amely Bécs központját jelzi. A piac híres kézműveseiről és nagyszerű ételeiről. Remek hely a díszített tojások, virágdíszek és egyedi, kézzel készített dekorációk vásárlására. Kóstolhatsz itt bécsi ételeket, forró bort és sült gesztenyét is. A vásár hétfőtől csütörtökig 11-20 óráig, péntek-vasárnap pedig 10-20 óráig tart (2024. március 15.–április 1.). Ételt és italt 21 óráig árusítanak.

Ebben a cikkben olvashatsz

Legújabb tartalmak
Hirdetés
Olvass tovább

Legjobb pünkösdi programok a Balaton környékén

A Balaton környéke számos izgalmas programot kínál erre a hétvégére is. Mi megtaláltuk a legjobb pünkösdi programokat a Balaton környékén, a kikapcsolódáshoz és szórakozáshoz egyaránt!

Eger legjobb látnivalói és programjai

Egy kirándulásunk során eljutottunk Eger szívébe, így lehetőségünk adódott összegyűjteni nektek Eger legjobb látnivalóit és programjait, amiket semmiféleképpen se hagyjatok ki!