bakancslistashelyek_logo

Balatoni szabadstrandok: ez az 5 legjobb szabadstrand a Balaton környékén

Ezek a legjobb Balatoni szabadstrandok: amikor a nyári hőség tombol, sokan választják a Balatoni szabadstrandokat, mint a kellemes kikapcsolódás egyik ideális helyszínét. Ez nem csupán a Balaton partján található strandokat jelenti, hanem a szabadság és a természet közelségét, a partokon való napozást és a vízben való fürdőzést, lángos és főtt kukorica evést – egy szóval a klasszikus Balatoni életérzést. A következő cikkben felfedezzük a Balatoni szabadstrandok világát, megismerve a legnépszerűbb helyszíneket és azokat a kincseket, amelyeket ezek a strandok nyújtanak a látogatóknak.

Zamárdi szabadstrand: a Balatoni szabadstrandok koronázatlan királya

Zamárdi szabadstrandja kiemelkedik a Balaton parti fürdőhelyek közül, és páratlan panorámával ajándékozza meg a látogatókat. Ez a gyönyörű partszakasz, mely mintegy 10 kilométeren keresztül húzódik, teljesen ingyenesen látja vendégül a fürdőzőket. Az egybefüggő szabadstrand területén kiemelkedik a 3 kilométer hosszú, füves és árnyas fürdőhely, mely csodálatos kilátást nyújt a Tihanyi-félszigetre. A strand hosszú éveken keresztül elnyerte a kék zászlót, mely a kiváló vízminőséget igazolja.

Számos büfé és étterem várja a vendégeket, hogy kielégítse az étel- és italigényüket. A zamárdi szabadstrandon található egy kikötő is, mely alkalmas csónakok és vitorlások fogadására. A röplabda- és kosárlabda pályák sportolási lehetőséget nyújtanak, míg a vízibiciklikkel felfedezhető a tó. A gyermekbarát szolgáltatások, a játszótér és a pelenkázó pedig gondoskodik a kisgyerekes családok kényelméről.

Legjobb Balatoni szabadstrandok: a balatonszemesi szabadstrand

Balatonszemes, a festői természeti környezet, a lenyűgöző panoráma és a látnivalók mellett büszkélkedhet egy 300 méter hosszú szabadstranddal is, amely minden korosztály számára tökéletes kikapcsolódást kínál. A viszonylag keskeny partszakasz gondozott, zöld környezetben várja a látogatókat. Balaton nyári élményei sem maradnak el az ide érkezők számára, hiszen a közelben vízibiciklik és vidám állatfigurás strandkajakok bérelhetők. A Berzsenyi utcai szabadstrand mentén pedig egy jól kiépített kerékpárút fut, amely lehetőséget nyújt a kerékpárosoknak egy tartalmas túrára. A balatonszemesi szabadstrandnál két szuper kifőzde is található a klasszikus balatoni ételekkel, így senki sem marad itt sem éhesen.

Balatoni szabadstrandok Budapesthez közel: balatonakarattyai szabadstrand

A balatonakarattyai szabadstrand tökéletes választás lehet kisgyermekes családok számára is, mivel a Balaton vízmélysége a bejáratnál derékig ér, majd egy kicsit távolabb százhúsz centiméterre mélyül. A vízhez lépcsőn vagy az öbölön keresztül is könnyen megközelíthető, és a gyerekek szívesen használják a homokozásra, várépítésre és dagonyázásra kialakított homokos részt.

A lépcsők közelében a víz talaja inkább süppedő iszap, de a parttól kicsit távolabb már keményebb és egyenletesebb. A kisebbek két fürdés között élvezhetik a homokozót, a fából készült mászókát vagy akár a hintát is.

A balatonakarattyai szabadstrand jelentős részét árnyékkal borító fák teszik még kellemesebbé a strandolást, így azok is jól érezhetik magukat, akik nem szeretnének annyira napozni. Fagyizóval és két büfével rendelkezik a hely, így itt is tudunk finomságokat enni.

A közkedvelt Balatoni szabadstrandok egyike: a siófoki szabadstrand

Egyértelműen a siófoki látnivalók közé sorolnám Siófok csodás szabadstrandját, mely 4 kilométert számláló partszakasszal rendelkezik és tele van friss és pihentető területtel, ahol a vízi élmények felejthetetlenek maradnak. Az Aranyparti szabadstrand Siófok egyik legnépszerűbb, családias hangulatú fürdőhelye, ahol az egész szezon alatt ingyenesen lehet fürdeni a Balatonban.  

A gyerekek számára homokozós rész és játszótér áll rendelkezésre, míg a felnőttek teqball asztalon játszhatnak, homokos röplabda pályán sportolhatnak, vagy bérelhetnek vízibiciklit, wakeboardot vagy csónakot, hogy levezessék a felesleges energiákat. A strand területén számos büfé és étterem várja a vendégeket, ahol gazdag kínálat található. Az éttermek általában tartalmasabb fogásokat és tipikus strandkajákat kínálnak, de a frissensültek között biztosan találnak majd megfelelő opciót azok, akik diétáznak vagy egészséges ételeket szeretnének fogyasztani.

Balatoni szabadstrandok: örvényesi Platán-strand

Az ingyenes Platán strand Tihanyi-félsziget oldalán helyezkedik el, és a panoráma mellett kiváló lehetőségeket kínál a strandolásra és sportolásra. A strand könnyen megközelíthető a Fürdő utcában, amelyre letérve elérhető a 71-es főútról. A strandterület jelentős részét árnyat adó platánfák borítják, és rendkívül népszerű a vízisportok szerelmesei között. A szokásos vízipark kölcsönző szolgáltatások (csónak, kajak, vízibicikli) mellett lehetőség van szörfkölcsönzésre és oktatásra is. A strandon mosdók, WC-k, öltözők és kültéri zuhanyzók állnak a látogatók rendelkezésére.

Ebben a cikkben olvashatsz

Legújabb tartalmak
Hirdetés
Olvass tovább

Legjobb pünkösdi programok a Balaton környékén

A Balaton környéke számos izgalmas programot kínál erre a hétvégére is. Mi megtaláltuk a legjobb pünkösdi programokat a Balaton környékén, a kikapcsolódáshoz és szórakozáshoz egyaránt!

Eger legjobb látnivalói és programjai

Egy kirándulásunk során eljutottunk Eger szívébe, így lehetőségünk adódott összegyűjteni nektek Eger legjobb látnivalóit és programjait, amiket semmiféleképpen se hagyjatok ki!