bakancslistashelyek_logo

A legszebb kertek a fővárosban – 3 mesés hely, amit látnod kell idén tavasszal

A mi csodás fővárosunk, a folyton nyüzsgő Budapest nemcsak csodás épületekkel van tele pakolva, hanem mesés parkokkal is, amik telis tele vannak különlegesnél is különlegesebb növényekkel. A legszebb kertek a fővárosban tavasszal még egy fél fokkal szebbek, mint egyébként, úgyhogy be is mutatom az én 3 személyes kedvencemet.

A legszebb kertek a fővárosban:ELTE Füvészkert

Számomra egy igazi kultikus hely a Budapesti Füvészkert. Amióta elolvastam Molnár Ferenc A Pál utcai fiúk című regényét, tartott izgalomban ez a hely, aminek valóban már a története is különleges, nem hogy benne található növények. Már önmagában azért is megérhet egy sétát, mert ez a 8. kerületi kert volt hazánk első botanikus kertje, ami azóta már a Kulturális Örökség oltalma alatt áll. Nemcsak tavasszal érdemes itt sétálni, hanem az év minden napján. Az üvegházakban a tél leghidegebb napjain is kellemes az idő. Tavasszal cseresznyék virágoznak, ezt rendszerint különböző eseményekkel meg is ünneplik, érdemes követni az ezzel kapcsolatos friss híreket. És ha már A Pál utcai fiúk, akkor Nemecsek szobor is van a Füvészkertben, hogy hol, azt olvasd el ebben a cikkben: a Füvészkert titkos szobra.

A legszebb kertek a fővárosban: Budai Arborétum


Ez egy csodás kert, ami ráadásul ingyenesen látogatható. Én is csak nemrégiben fedeztem fel. Év elején, még télen voltunk itt, de nem okozott csalódást, hiszen még a legszürkébb napomba is képes volt nem kevés színt varázsolni. Azóta már minden bizonnyal feléledt a természet, láttam róla friss fotókat, egyre szebb – ha lehet még fokozni. Itt találhatsz egy rövid élménybeszámolót, és képeket is: Buda csodás kertje – a Budai Arborétum. Egyedül a nyitvatartás az, ami kicsit hektikus, mi akkor mentünk, amikor hivatalosan nyitva volt a hely, de csak a portás jóindulatán múlott, hogy bemehettünk, amit innen is köszönünk neki.

A legszebb kertek a fővárosban: Zuglói Japánkert

Már hosszú évek óta készülök ide, na de most végre eljutottam, és hát azt kell mondanom, megérte erre várni. Nagyon különleges hely, ahova évente akár többször is érdemes ellátogatni. Most nézelődtem, a növényeket csodáltam, a tavi halacskák úszkálását követtem nyomon, a hidakat szeltem át, beszippantottam a különös hangulatot, egy kis keleti kultúrát, de legközelebb tuti, hogy egy jó könyvvel megyek majd. A japánkertben ugyanis nemcsak a növények különlegesek, hanem az egész atmoszféra is. Bejutni az iskola felől lehet, de többek között erről is olvashatsz ebben a cikkben: a Zuglói Japánkert története.

Ebben a cikkben olvashatsz

Legújabb tartalmak
Hirdetés
Olvass tovább

Legjobb pünkösdi programok a Balaton környékén

A Balaton környéke számos izgalmas programot kínál erre a hétvégére is. Mi megtaláltuk a legjobb pünkösdi programokat a Balaton környékén, a kikapcsolódáshoz és szórakozáshoz egyaránt!

Eger legjobb látnivalói és programjai

Egy kirándulásunk során eljutottunk Eger szívébe, így lehetőségünk adódott összegyűjteni nektek Eger legjobb látnivalóit és programjait, amiket semmiféleképpen se hagyjatok ki!